Bolnavii de cancer lăsaţi fără medicamente au fost astăzi salvaţi. Responsabilii pentru viaţa lor au reuşit într-o zi ce n-au făcut într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul doctor Florinel Bădulescu a dat astăzi medicamentul vital bolnavilor de cancer.
Profesorul doctor Florinel Bădulescu a dat astăzi medicamentul vital bolnavilor de cancer.

Cei patru bolnavi de cancer de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, lăsaţi timp de trei zile fără un medicament care îi ţine în viaţă, au fost astăzi salvaţi. Responsabilii pentru situaţia în care s-au aflat le-au procurat medicaţia într-o zi. Medicamentul a lipsit din spital de la începutul lunii.

Cei patru bolnavi de cancer de la Spitalul Nr. 1 au primit astăzi medicamentul Cetuximabum, care este de neînlocuit în România şi pentru care doctorii s-au zbătut toată luna să facă rost. Deşi acest medicament trebuia să se afle în spital de la începutul lunii, şefii instituţiei şi firma cu care avea contract, ChimImportExport Plurimex SRL, s-au mobilizat să îl aducă abia ieri, după ce situaţia a fost dezvăluită de Adevărul de Oltenia.

Medicamentul a ajuns la spital ieri

Aseară, în jurul orei 16.00, cele 60 de flacoane de care spitalul avea nevoie au ajuns în farmacie printr-un distribuitor care a venit de la sediul firmei, din Bucureşti. Acţiunea a avut loc la o zi după ce cazul a fost făcut public, deşi medicul a solicitat acest medicament încă de la începutul lui octombrie. "Le-am administrat astăzi tratamentul, i-am chemat telefonic de acasă de urgenţă. S-au bucurat enorm. Vă daţi seama, e viaţa lor... Ei s-au bucurat, eu am scăpat de încă o cărămidă în cap", a declarat astăzi profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, şeful Clinicii de Oncologie şi preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie.

Conducerea spitalului spune că situaţia s-a rezolvat încă de ieri. "Cele 60 de flacoane de Cetuximabum au fost aduse la spital ieri la ora 16.00. Astăzi au fost duse 16 flacoane la Clinica de Oncologie, urmând şi celelalte", a declarat conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul spitalului.

S-au mişcat după ce cazul a apărut în presă

Pedeapsă cruntă pentru patru bolnavi de cancer din Oltenia: doctorii nu găsesc în spital un medicament important cu care să-i trateze

Prima zi de chin pentru cei patru bolnavi de cancer lăsaţi fără un medicament vital. Doctorul care îi tratează: "Le-am spus adevărul, ce era să fac?"

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost în această săptămână o situaţie disperată, după ce patru bolnavi de cancer, cărora le-a fost înlăturată metastaza, au rămas fără un medicament care le prelungeşte viaţa. Soluţia injectabilă Cetuximabum trebuia să fie administrată încă de marţi pacienţilor, însă aceştia nu au primit-o pentru că nu se găsea la spital de două săptămâni. Declaraţiile responsabililor pentru viaţa acestor bolnavi s-au bătut cap în cap: managerul a spus că a aflat de această problemă din presă şi că nu fusese anunţat dinainte. Potrivit unui e-mail, doctorul Dan Tarniţă, directorul medical, a făcut comandă pentru 60 de flacoane de Cetuximabum, însă reprezentanţii firmei în cauză spun că nu li s-a făcut nicio comandă. În 30 de ore de la publicarea cazului, cei responsabili pentru această situaţie s-au mobilizat şi au făcut rost de medicament. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite