Craiova: Burse pentru viitorii medici de etnie rromă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii rromi care urmează cursurile facultăţilor de Medicină, Farmacie, Stomatologie sau ale colegiilor de asistenţi medicali şi moaşe, pot beneficia de burse speciale.

Banii provin de la Fondul de Educaţie pentru Rromi (FER) care, în colaborare cu Institutul pentru o Societate Deschisă, a organizat în această săptămână o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor rromilor, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, pentru a-i informa de programul de burse.

Citeşte AICI despre rromii cu care Craiova se mândreşte:

Cei mai deştepţi ţigani din Oltenia se luptă astăzi cu olimpicii din toată ţara

Selectarea studenţilor se va face pe baza meritelor academice, informează FER. Aplicanţii la burse au posibilitatea să primească mai mulţi bani, pentru a studia o limbă străină sau pentru a participa la conferinţe profesionale. Potrivit organizatorilor, în anul 2008, primul an de implementare al acestui program, 35 de medici rezidenţi şi studenţi rromi din ţară au primit burse de studiu. În 2009, cifra a ajuns la 63.


Începând cu 2010, tinerii rromi vor putea participa la cursuri de pregătire pentru a putea deveni cadre didactioce  într-u universitate de medicină.


Formularele de aplicaţie pentru obţinerea burselor, pot fi găsite online la www.burseromi.ro sau pe http://ref. musp.org. Dosarele cu documentaţia completă pot fi trimise până la data limită: 30 mai 2010, pe adresa: Centru de resurse pentru Comunităţi de Romi, strada Ţebei, nr.21, Cluj – Napoca, 400305, în atenţia domnului Robert Matei – Coordonator Naţional Program de Burse.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite