Bătrânii din azil, despre foametea pe care o îndură: "Am văzut ce gust avea ciorba de burtă când ne-a vizitat Mitropolitul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii de la azil spun că primesc mâncare bună la zile mari.
Bătrânii de la azil spun că primesc mâncare bună la zile mari.

Cazurile unei bătrâne internate la Centrul Medico-Social de lângă Spitalul Nr 1 din Craiova şi a unui bolnav în stare gravă, care nu primeşte regimul indicat de medic, a încurajat bătrânii să vorbească despre situaţia disperată în care au ajuns.

Citeşte materialele care au generat reacţii:

Vezi AICI VIDEO, ÎN EXCLUSIVITATE, cu dezvăluiri făcute din căminul groazei:

"Am fost bătută, dar nimeni nu m-a luat în seamă"

"Am ajuns osul şi pielea de la nemâncare"

EXCLUSIV: Cum este umilit în azil un bătrân grav bolnav, pentru un drob de sare

Un alt bătrân internat la cămin ne-a contactat ieri, de pe telefonul instituţiei unde este internat, pentru a confirma cele povestite de pensionarii intervievaţi de reporterii Adevărul de Seară: "Ştiţi când am pus eu gura pe ciorbă de burtă? În urmă cu doi ani, când ne-a vizitat Mitropolitul Olteniei, iar bucătăresele au gătit meniuri speciale. Ca să arate mitropolitului că o ducem bine, ne-a făcut şi nouă ciorbă de burtă. Atunci am văzut ce gust are", ne-a spus Constantin R., internat la azil.

A găsit o goangă în ceai

Un alt bătrân, Ion B., (65 de ani), îşi aminteşte că anul trecut s-a trezit chiar cu gândaci în ceai. "Când am găsit insecta în ceai, m-am dus cu paharul la conducerea azilului. Un asistent social mi-a zis să-mi fac eu ceaiul, dacă nu-mi convine al lor. Câteodată ciorba are gust de balegă, şi nu o spun doar eu. Mulţi ne plângem de asta", susţine Ion B., din Craiova.

"Nu este nimic adevărat. Veniţi să vedeţi ce mâncare bună au, cu dietele bolnavilor care se respectă", a declarat Florin Zaharia, asistent social la Centrul Medico-Social.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite