EXCLUSIV: Cum este umilit în azil un bătrân grav bolnav, pentru un drob de sare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorii i-au spus lui Ion B. să nu consume hrană sărată.
Doctorii i-au spus lui Ion B. să nu consume hrană sărată.

Ion B. (65 de ani), internat la Centrul Medico-Social de lângă Spitalul Nr 1 din Craiova, bolnav de cardiopatie ischemică, nu primeşte în cămin dieta prescrisă de medic. Deşi doctorii i-au spus cu stricteţe că trebuie să consume mâncare nesărată, în azil i s-a respins dreptul de a ţine un regim.

Drama pensionarului de la azil a început în urmă cu şapte ani, când a fost diagnosticat cu o afecţiune severă, cardiopatie ischemică. Bătrânul are mai multe probleme de sănătate, printre care boli renale şi adenom de prostată. Pentru că necesita îngrijiri speciale, a ales să îşi petreacă ultima parte a vieţii în sistem instituţionalizat.

Vezi AICI VIDEO, ÎN EXCLUSIVITATE, cu dezvăluiri făcute din căminul groazei:

"Am fost bătută, dar nimeni nu m-a luat în seamă"

"Am ajuns osul şi pielea de la nemâncare"

După o operaţie făcută de specialiştii din Bănie, prin care i-a fost pus cardio-stimulator, starea craioveanului s-a îmbunătăţit. "Nu mai aveam ameţeli, nu mai mă simţeam atât de obosit şi nu mai mă sufocam. Asta a fost o minune, nu credeam că mai scap", mărturiseşte bătrânul.

Indicaţia medicilor, strictă

După intervenţie, doctorii i-au spus să nu se atingă de sare, "altfel nu se ştie ce voi păţi", mărturiseşte nea Ion. Contra unei sume de 600 de lei, bătrânul s-a internat la azil. Imediat ce a ajuns la cămin, pensionarul s-a dus cu reţeta întocmită de medic la conducerea azilului, "ca să le spun să-mi facă mâncare aşa cum zice doctorul", adaugă nea Ion. Angajaţii instituţiei i-au promis că îl vor ajuta. Doar vorbe, spune bătrânul, pentru că preparatele din cartofi şi supele îi erau servite în continuare cu sare.

"Am văzut ce gust avea ciorba de burtă când ne-a vizitat Mitropolitul"

Rugăminţi şi cereri scrise

Următorul pas pe care bolnavul l-a făcut a fost înaintarea unei solicitări scrise, către aceeaşi conducere. "Atunci mi s-a spus că bucătăresele nu pot găti special pentru mine, o simplă persoană între atâţia bolnavi. Dacă eram mai mulţi,se schimba treaba. Dar eu ştiu că mai e cineva în situaţia mea", completează bătrânul. Îngrijorat, după ce zilele treceau şi starea de sănătate i se agrava, pensionarul a apelat şi la autorităţile din Bănie, respectiv primărie şi prefectură. "Le-am povestit tot, le-am spus că pur şi simplu nu mai pot rezista. Mă apasă câteodată greu la inimă, de nu mai ştiu ce să fac. Mă rog la Dumnezeu să mai îmi dea zile. De murit, nu-mi mai mare rău nici dacă mor, că nu regret zilele pe care le trăiesc în cămin. Dar dacă Dumnezeu mi-a mai dat zile, de ce să nu le duc până la capăt?", ne-a spus, cu lacrimi în ochi, bolnavul de la Centrul Medico-Social de lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Citeşte AICI răspunsul conducerii căminului:

"Omul ăsta are o obsesie personală"

Rămâi pe craiova.adevărul.ro pentru a afla mai multe detalii cutremurătoare despre viaţa neştiută de dincolo de porţile de fier ale căminului de bătrâni.

Aceasta este cererea pe care bolnavul a înaintat-o Primăriei Craiova.

Craiova
Craiova

Reprezentanţii Prefecturii Dolj i-au trimis o hârtie bătrânului, prin care îi spun că de fapt bolnavul are parte de acest regim şi că cererea acestuia nu are obiect.

Acesta este răspunsul dat de Prefectura Dolj pensionarului cu afecţiuni cardiace severe.

Craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite