Declaraţie oficială în cazul morţii suspecte de la Spitalul de Boli Infecţioase! Familia tânărului care a decedat va primi actele pe care le-a cerut de două ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" a făcut astăzi a doua declaraţie oficială în cazul morţii misterioase a unui tânăr tratat de TBC.

Managerul Spitalului Nr. 3, medicul Iulian Diaconescu, a trimis astăzi un comunicat de presă în care vorbeşte despre cazul lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul de 31 de ani care a decedat după ce a fost tratat de TBC. "Spitalul nu are atribuţii în stabilirea culpei medicale iar documentele ce privesc bolnavul au caracter confidenţial, cu exceptia epicrizei la externare, care aparţine de drept bolnavului sau succesorului legal. Prin urmare, s-a hotarât: 1. Întreaga documentaţie referitoare la bolnav va fi încredinţată Colegiului Medicilor, singura instanţă care are atribuţii legale în evaluarea lor. 2. Epicriza (sinteza datelor bolnavului efectuată de medicul curant) va fi încredinţată reprezentantului legal", se arată în comunicatul trimis pe adresa de e-mail a redaţiei, semnat de medicul Iulian Diaconescu. 

Citeşte AICI prima declaraţie oficială a reprezentanţilor Spitalului Nr. 3.

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Cei doi specialişti au refuzat să răspundă la acuzaţii.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla mai multe amănunte despre acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite