Medicii din judeţ au făcut cale-ntoarsă de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, care a rămas fără antibiotice pentru bolnavii de TBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie din Dolj au venit zilele acestea la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova să ridice medicaţia pentru bolnavii de tuberculoză, însă au aflat că spitalul nu mai are antibiotice.

Situaţia bolnavilor de tuberculoză din Dolj s-a agravat pentru că, de ieri, la Spitalul de Boli Infecţioase nu se mai găseşte streptomicina şi rifampicina, acesta din urmă fiind un antibiotic vital, spun medicii. "S-a epuizat stocul pentru că am încheiat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate în luna februarie, însă a fost destul de târziu, astfel că şi licitaţiile au început cu întârziere. Este într-adevăr o situaţie dificilă, ne gândim la bolnavi, ştim că suferă. Rifampicina este un tuberculostatic major care nu se poate înlocui. Sperăm ca luni, cel târziu marţi să primim medicaţie", a declarat doctorul Cornel Miu, coordonatorul Programului Naţional de Tuberculoză pe judeţul Dolj. 

Bolnavii de TBC nu mai găsesc un antibiotic vital pentru vindecarea lor

Oltenia este fruntaşă la bolnavii de TBC

În urmă cu două săptămânii, oltenii diagnosticaţi cu TBC nu au primit nici etambutol, un medicament esenţial în tratamentul pacienţilor. Zilele trecute, medicii de familie din judeţ au venit la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" să ridice tratamentul pentru bolnavii din localităţile de care aparţin, însă au făcut cale-ntoarsă, fără a primi medicaţia de care aveau nevoie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite