Craiova: Bătrâna „ucisă“ de Casa de Pensii şi-a primit banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Badea, femeia de 80 de ani declarată moartă din cauza unei erori a unui funcţionar al Casei Judeţene de Pensii Dolj, şi-a recuperat, ieri, drepturile băneşti restante.

CITEŞTE ÎNTREAGA POVESTE A PENSIONAREI „OMORÂTĂ“ ÎN ACTE DE CASA DE PENSII

Directorul Casei de Pensii, Daniel Baciu, s-a deplasat personal în comuna Celaru pentru a-i înmâna bătrânei suma de 2.000 de lei şi pentru a-şi cere scuze oficial din partea instituţiei. „Of, bine că mi-aţi adus pensia, că am făcut o grămadă de datorii din august până acum. Am făcut de trei ori drumul la Craiova pentru o amărâtă de pensie de 290 de lei şi degeaba, nu m-a ajutat nimeni", a spus Ana Badea.

Situaţia a fost semnalată de „Adevărul", întrucât directorul nu a ştiut nimic de eroarea comisă de angajaţii săi care au încercat să mascheze cazul, împiedicând-o pe bătrână să meargă în audienţă pentru a-şi cere dreptatea.

La solicitarea directă a Ministerului Muncii, Baciu le-a sancţionat pe funcţionara care a greşit numărul de dosar al pensionarei, provocând „decesul" bătrânei în baza de date, şi pe şefa Departamentului Plăţi. „Cei doi angajaţi nu vor mai primi sporuri pentru o perioadă de un an de zile", a declarat directorul Casei Judeţene de Pensii Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite