Craiova: Acţiunile SIF cresc odată cu condamnarea lui Dinel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sentinţa Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti privind condamnarea lui Dinel Staicu nu a afectat activitatea SIF Oltenia, cotaţiile crescând cu aproape şase la sută.

Activitatea pe piaţa de capital a SIF Oltenia nu pare să fie afectată de condamnarea la patru ani de închisoare a omului de afaceri Dinel Staicu. A doua zi după pronunţarea sentinţei, cotaţiile SIF au crescut cu aproape şase la sută. În timp ce ultimul preţ oferit pe acţiune a fost de 1,3 lei, valoare totală a tranzacţiilor a fost de aproape două milioane de euro.

Dinel Staicu condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Dinel Staicu, condamnat şi bun de plată

Patru ani de închisoare

Acest lucru s-ar putea datora faptului că sentinţa nu este definitivă, avocaţii având posibilitatea să facă apel, dosarul urmând să fie judecat la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti au decis la 15 iunie condamnarea lui Dinel Staicu la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă  calificată.

În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), Ion Popescu, a primit tot patru ani de puşcărie, iar alţi doi
angajaţi în sistemul bancar au primit câte trei ani cu suspendare. Toţi sunt obligaţi la plata a aproape două milioane de euro. Potrivit procurorilor DNA, Dinel Staicu, cu ajutorul directorilor bancari, a obţinut fraudulos de la BIR, în perioada 1999-2000, credite în valoare de cinci milioane de euro. Aproximativ un milion de euro a fost investit în cumpărarea acţiunilor SIF Oltenia, când Staicu era preşedintele instituţiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite