Dinel Staicu condamnat la patru ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boss-ul SIF Oltenia şi Ion Popescu, fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor, au fost condamnaţi de Judecătoria Sectorului 4 la câte patru ani de închisoare cu executare şi la plata a peste opt milioane de lei într-un dosar privind o fraudă de cinci milioane de euro, potrivit Mediafax.

Magistraţii bucureşteni au decis astăzi condamnarea lui Dinel Staicu şi a lui Ion Popescu pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor personale, repectiv abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri craiovean a obţinut credite fraudulos de la BIR, cu ajutorul a trei directori ai băncii şi a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, prin intermediul unor societăţi pe care le controla.

În acelaşi dosar aflat pe rol din 2006 au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor personale Radian Răceală, fost director al Direcţiei de creditare din BIR şi Viorica Duţu, fost şef serviciu creditare la aceeaşi bancă.

Pe latura civilă, instanţa i-a obligat pe cei patru să plătească peste 8 milioane de lei precum şi dobânda creditelor acordate pentru societăţile BDJ, Frigoriferul, Avab, Abator Mofleni, Jiul Vulcan, Vladinex, And Kris, Mozoc, Poldinex, Practicianul şi Rebega Consulting. Dinel Staicu mai este obligat să plăteacă 40.000 de lei cheltuieli judiciare faţă de stat iar ceilalte trei persoane la câte 20.000 de lei.

Decizia nu este irevocabilă. Aceasta poate fi atacată cu apel în zece zile de la pronunţare iar dosarul va ajunge pentru dezbatere la Tribunalul Bucureşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite