Cod portocaliu de caniculă în judeţul Dolj. Vezi aici cum fac faţă oamenii temperaturilor ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Dolj se vor înregistra şi peste 37 de grade
În judeţul Dolj se vor înregistra şi peste 37 de grade

Judeţul Dolj se numără printre regiunile vizate, unde, în cursul după-amiezelor, va fi caniculă, cu temperaturi de peste  37 de grade. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Craiovenii au luat cu asalt ştrandurile din oraş. Tinerii susţin că au fugit de caniculă la piscină „De când am venit la ştrand stau doar în apă. Este foarte cald afară şi doar aşa ne putem răcori. În casă nu poţi respire. Nu stau deloc la soare şi beau 2 litri de apă pe zi “, a spus Marius Dobrescu.

„Ştrandul nostru este plin zi de zi. Peste 300 de tineri ne calcă pragul. Cel mai bine în această perioadă s-a vândut apa. Noi avem personal medical, care le oferă oamenilor sfaturi despre cum trebuie să se protejeze pet imp de caniculă“, a spus Petre Banci, administratorul ştrandului Laguna Albastra.

image

  
Medicii le recomandă oamenilor să consume lichide, între 1,5 şi 2 litri. În perioada de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 20 de minute.
Oamenii mai  trebuie să evita băuturile alcoolice, berea sau vinul.Pe timpul de caniculă nu sunt recomandate nici băuturile cu conţinut ridicat de cofeină , cafea şi cola sau de zahăr.

Din cauza căldurii mai multe persoane în vîrstă au leşinat pe stradă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite