Craiova: Cartierul Romaneşti devine "Bussiness Area". Primăria pregăteşte un centru de afaceri lângă "Romexpo de Bănie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de Afaceri va fi ridicat pe vechiul amplasament al târgului Romaneşti, în apropierea viitorului Centru Multifuncţional
Centrul de Afaceri va fi ridicat pe vechiul amplasament al târgului Romaneşti, în apropierea viitorului Centru Multifuncţional

Consilierii locali sunt convocaţi astăzi în şedinţă extraordinară pentru a dezbate un proiect privind realizarea unui Centru de Afaceri, clădire pentru care primăria Craiova vrea să solicite finaţare europeană. Investiţia va fi realizată lângă viitorul Centru Multifuncţional.

Viitorul centru de afaceri va fi amenajat într-o clădire de birouri cu parter şi etaj. Proiectul prevede realizarea unei săli multifuncţionale de mare capacitate care va fi dotată cu tală interactivă cu sistem touch-screen, videoproiector, sistem de evaluare simultană a participanţilor la seminarii, care vor putea da răspunsuri la teste prin apăsarea butoanelor de la calculatoare.

Realizarea proiectului va costa municipalitatea 1,07 milioane de euro, jumătate din sumă urmând să fie asigurată prin intermediul unei finanţări europene, prin Programul Operaţional Regional, iar restul de bani din bugetul primăriei. Scopul investiţiei denumită oficial Centru de Dezvoltare Tehnologică şi Excelenţă în Afaceri este acela de a sprijini mediul de afaceri din oraş.

Centrul de afaceri va fi realizat în apropierea viitorului Centru Multifuncţional. Proiectul de aproximativ 20 milioane de euro asemănător clădirii Romexpo din Bănie va sprijini de asemenea mediul de afaceri, un alt scop fiind asigurarea unui spaţiu expoziţional.

Alte două investiţii care vin în sprijinul mediului de afaceri sunt un centru de expoziţii şi logistică, investiţie ce urmează să fie realizată în cartierul Brestei şi un alt centru de susţinere a afacerilor mici la Aeroport, lângă Incubatorul Transfrontalier de Afaceri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite