Centre de afaceri şi expoziţii în Craiova pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea intenţionează să depună anul acesta un alt proiect european în vederea amenajării unui centru de afaceri în cartierul Romaneşti, pe locul unde era amplasat târgul de săptămână.

Potrivit viceprimarului Mărinică Dincă, proiectul va fi depus pe Planul Integrat de Dezvoltare şi va prinde formă lângă Centrul Multifuncţional pentru care
municiapalitatea a obţinut o finanţare de 11 milioane de euro, restul de bani până la 20 milioane de euro, valoarea totală a investiţiei, fiind suportaţi de primărie printr-un împrumut bancar.

„Avem obligativitatea ca o parte din cele 96 milioane de euro, ce urmează să le primim pe PID, să fie alocate mediului de afaceri şi social“, a explicat Mărinică Dincă. Alte două investiţii care vin în sprijinul mediului de afaceri sunt un centru de expoziţii şi logistică, investiţie ce urmează să fie realizată în cartierul Brestei şi un alt centru de susţinere a afacerilor mici la Aeroport, lângă Incubatorul Transfrontalier de Afaceri.

„Proiectul pentru centrul de expoziţii şi logistică de pe Brestei va depus în 2012, la fel ca centru de susţine a afacerilor mici de lângă incubator“, a precizat edilul. Incubatorul transfrontalier de afaceri a fost inaugurat anul trecut, în prezent fiind ocupat în proporţie de 80 la sută. „Acest incubator se adresează IMM-urilor din domeniul IT. Centrul de afaceri din Romaneşti se va adresa tuturor firmelor, indiferent de domeniul de activitate sau mărimea societăţii“, a explicat Mărinică Dincă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite