Camaradul alpinistului strivit de un ţurţur pe Transfăgărăşan: „Cred că a fost o situaţie stupidă. El iarna curăţa clădirile de sloiuri de gheaţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Veleanu şi Cristi Gună au atins vîrful Aconcagua (6.962 m) pe 27 ianuarie
Dragoş Veleanu şi Cristi Gună au atins vîrful Aconcagua (6.962 m) pe 27 ianuarie

Prietenul cel mai bun al craioveanului care a murit duminică strivit de un ţurţur pe Transfăgărăşan spune despre alpinist că era un profesionist şi că era foarte precaut în meseria sa.

Vestea l-a „lovit“ crunt pe camaradul său de expediţii, Cristi Gună (38 de ani), alături de care a cucerit cele mai înalte vârfuri din lume. Bărbatul a plecat aseara către Piteşti pentru a aduce la Craiova trupul neînsufleţit al bunului său prieten.

Citeşte şi:

FOTO Alpinistul craiovean care a cucerit vârful Aconcagua a murit strivit de un ţurţur pe Transfăgărăşan

Craiova: Alpinistul Dragoş Veleanu şi-a luat zâmbetul în ceruri

Tatăl alpinistului mort pe Transfăgărăşan: „Pasiunea lui, muntele, i-a luat viaţa“

„Era un om cu idealuri mari şi foarte precaut când erau situaţii periculoase. Mie îmi era foarte frică, dar era curajos. Am făcut multe expediţiile împreună şi a dovedit că este un profesionist“, a mărturisit Cristi Gună telefonic.

VEZI GALERIE FOTO DIN EXPEDIŢIILE ALPINISTULUI DRAGOŞ VELEANU

Acesta crede că alpinistul, fiind lider de echipă, a încercat să doboare ţurţurele cu un băţ pentru a ca ai săi colegi de expediţie să nu fie în primejdie. „El iarna cu asta se ocupă: doboară ţurţuri de pe clădiri. Studia ţurţurii şi curăţa de sloiuri de gheaţă primăria şi alte clădiri din Craiova sau unde era nevoie. Vă daţi seama că era un profesionist, dar mai sunt şi situaţii stupide. Ghinionul lui a fost ca ţurţurele să îi cadă fix în creştetul capului“, susţine prietenul lui Dragoş.

GALERIE FOTO CU EXPEDIŢIA DIN ELVEŢIA

Dragoş Veleanu a început să practice alpinismul în urmă cu mai bine de 20 ani. De-alungul carierei sale, bărbatul a escaladat cele mai înalte culmi muntoase alături. Printre victoriile bifate de el şi Cristi Gună se numără Mont Kenya, în 2007, de 5.200 m (Africa), Matterhorn, 2008, de 4.478 m (Elveţia), Mont Blanc, 2009, de 4.848 m (Franţa), Aconcagua, 2010, de 6.962 m (America de Sus), şi Elbrus, de 5.462 m (Rusia). Pentru 2011, Dragoş Veleanu plănuise să cucerească vârful Everest (8.848 m), pentru a-şi atinge scopul craioveanul fiind decis să se mute în Nepal.

Dragoş Veleanu şi Cristi Gună

Craiova

Dragoş Veleanu deţinea o şcoală de alpinism unde olteni de toate vârstele aveau posibilitate să înveţe să se escaladeze pe nişte panouri special amenajate. Tot acolo, alpiniştii profesionişti, prietenii cu el, se antrenau pentru marile expediţii.

Dragoş Veleanu
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite