Tatăl alpinistului mort pe Transfăgărăşan: „Pasiunea lui, muntele, i-a luat viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Veleanu spune că fiului său îi plăcea muntele şi adrenalina
Marian Veleanu spune că fiului său îi plăcea muntele şi adrenalina

Marian Veleanu (80 de ani), tatăl lui Dragoş, alpinistul care a murit duminică strivit de un ţurţur, plânge moartelui fiului său despre care spune a fost îndrăgostit de munte şi adrenalină. 

Doljeanul îşi plânge fiul a cărui moarte spune că a anticipat-o. „Am avut o premonitie, îmi era mereu frig, iar apoi la câteva zile am aflat ca fiul meu este mort. Am doi copii, dar asta era soarele meu, era viata meu. Dragoş a fost îndrăgositit de munte şi adrenalină iar pasiunea i-a luat viaţa“, a spus bătrânul, printre lacrimi.

Citeşte şi:

FOTO/Alpinistul craiovean care a cucerit vârful Aconcagua a murit strivit de un ţurţur pe Transfăgărăşan

Craiova: Alpinistul Dragoş Veleanu şi-a luat zâmbetul în ceruri

Pensionarul a venit din comuna doljeană Cornu pentru a aduce trupul neînsufleţit al alpinistului în comuna natală. La ora redactării acestei ştiri, camaradul său de expediţii, Cristi Gună, se afla în drum spre Craiova, trupul decedatului urmând să ajung în Bănie în această seară.

GALERIE FOTO DIN EXPEDIŢIILE ALPINISTUL DRAGOŞ VELEANU

GALERIE FOTO CU EXPEDIŢIA DIN ELVEŢIA

Dragoş Veleanu deţinea o şcoală de alpinism unde olteni de toate vârstele aveau posibilitate să înveţe să se escaladeze pe nişte panouri special amenajate. Tot acolo, alpiniştii profesionişti, prietenii cu el, se antrenau pentru marile expediţii.

Dragoş Veleanu în expediţia din Elveţia (Foto: www.acrobatic.ro)

Dragoş Veleanu

Dragoş Veleanu a început să practice alpinismul în urmă cu mai bine de 20 ani. De-alungul carierei sale, bărbatul a escaladat cele mai înalte culmi muntoase. Printre victoriile bifate de el şi Cristi Gună se numără Mont Kenya, în 2007, de 5.200 m (Africa), Matterhorn, 2008, de 4.478 m (Elveţia), Mont Blanc, 2009, de 4.848 m (Franţa), Aconcagua, 2010, de 6.962 m (America de Sus), şi Elbrus, de 5.462 m (Rusia). Pentru 2011, Dragoş Veleanu plănuise să cucerească vârful Everest (8.848 m), pentru a-şi atinge scopul craioveanul fiind decis să se mute în Nepal.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite