Asistenta-şefă de la Spitalul de Boli Infecţioase face mărturisiri despre cazul Frăţilă: "Eu am chemat SMURD-ul, am conştiinţa împăcată. Să se pronunţe Colegiul Medicilor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ileana Ionescu, asistentă-şefă şi lideră a Sindicatului Sanitas pe judeţul Dolj, spune că în noaptea când tânărului tratat de TBC i-a venit rău a acţionat ca la carte.

Ileana Ionescu, asistenta-şefă de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, este una dintre angajatele care au făcut de gardă în noaptea de 6 spre 7 mai, când tânărul tratat de TBC a murit. Lideră a Sindicatului Sanitas pe judeţul Dolj, asistenta spune că şi-a făcut datoria în acest caz. "Am conştiinţa împăcată, am respectat procedura, consider că sunt un specialist. În acest caz, unul dificil, cred că oricărui om, indiferent de vârstă, trebuie să i se dea ajutorul corespunzător, iar eu am făcut acest lucru", ne-a spus în urmă cu câteva minute asistenta-şefă.

"Când situaţia ne-a depăşit, am chemat SMURD-ul"

Aceasta a explicat că, de cum l-a văzut pe bolnav, l-a chemat pe doctorul de gardă Mihai Olteanu. "Medicul a venit imediat la pacient. În momentul în care situaţia ne-a depăşit, la solicitarea medicului am chemat SMURD-ul, care a ajuns la pacient cam în zece minute. În acest caz trebuie să se pronunţe specialiştii de la Colegiul Medicilor şi de la celelalte autorităţi avizate", a completat Ileana Ionescu.

Alte nume importante implicate în cazul controversat Frăţilă: soţia unui şef de secţie, de gardă când tânărul tratat de TBC a murit

Lidera Sindicatului Sanitas din judeţul Dolj, de gardă în noaptea când tânărul tratat de TBC a murit

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite