Rock stropit cu mult alcool la festivalul Stufstock din Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi noapte, la Stufstock, au cântat trupele Zdob și Zdub, Trupa Veche, Byron și Urma. Astăzi întreţin atmosfera Nicu Alifantis, Zan, Trooper și White Walls.

Muzică bună, mult alcool, nisip, mare şi valuri, sunt ingredientele serilor de la festivalul Stufstock din Vama Veche. Atât de aşteptat de vamaioţi, festivalul a reunit mii de împătimiţi ai muzicii de bună calitate, spun ei. Scena amplasată pe plajă a fost locul de întâlnire al vamaioţilor.

Îmbătaţi de feerie

Muzica a răsunat de cum făceai stânga, pe aleea principală din micul sătuc de la graniţa cu Bulgaria. Nepăsători şi îmbătaţi de feerie, tinerii fredonau melodiile pe care urmau să le asculte la festival.

Printre păhărele de votka, o ţigară tare, cu chitara în faţă, mulţi dintre tinerii veniţi fără un şfanţ în Vamă au făcut rost în ultimul moment de bani pentru a participa la festival.

Diseară încep concertele Stufstock; cap de afiş este trupa Zdob şi Zdub

Constanţa: Ghidul supravieţuitorului vamaiot

Trupa Veche a deschis festivalul

Prima seară de concerte la Stufstock a strâns mii de tineri pe plaja din Vama Veche. Artiștii de la Trupa Veche au manifestat prin cântec împotriva celor care ne conduc, iar tupa rock Byron a continuat show-ul. Petrecăreții au fredonat melodiile celor de la Urma, iar seara a fost încheiată apoteotic de trupa Zdob și Zdub.

Miile de turiști au cântat fiecare vers al moldovenilor până după ora cinci dimineața. Cu pași repezi, miile de participanți la Stufstock s-au îndreptat spre barurile din Vama Veche, unde au continuat petrecerea.

„Am venit tocmai din Arad pentru a-i vedea pe băieții de la Zdob și Zdub. Sunt preferații mei și abia așteptam să înceapă Stufstockul pentru a-i revedea“, spune Adrian (29 de ani).

image

„Bolero“, la răsărit

Cei mai mulţi au preferat „Stuf“-ul, unde vamaioții de weekend au dansat până la răsărit în picioarele goale, pe plajă, printre sticlele de alcool.

Ivirea soarelui dintre valuri a fost semnalul la care Vama parcă a amuțit. Muzica rock din timpul nopții a fost înlocuită la răsărit de ritmurile „Bolero“-ului lui Ravel. Tinerii au încercat să-și găsească un loc cât mai aproape de malul mării și au urmărit ca în transă primele raze de soare ale dimineții.

„De fiecare dată când ajung în Vamă stau trează până dimineața. Nu am ratat până acum niciun răsărit la malul mării și am grijă de fiecare dată să imortalizez momentul“, spune bihoreanca Alina (21 de ani), arătând spre aparatul de fotografiat.

Rock stropit cu alcool

Entuziasmul tinerei nu a fost împărtășit de Cristian (30 de ani), care spune că de fiecare dată când ajunge în satul pescăresc reușește să se îmbete până la răsărit. „Eu nu apuc să văd niciodată cum apare soarele pentru că prietenii mei mă îndeamnă să beau de fiecare dată“, spune turistul clătinându-se pe picioare.

După ultimele acorduri clasice doar cei mai rezistenți dintre petrecăreți mai rămân pe plajă pentru baia de dimineață în mare. „A devenit ca un ritual pentru mine bălăceala în lumina dimineții. Simt că sunt liberă după foarte mult timp și vreau să profit cât pot de mult de sentimentul ăsta“, spune Angela (21 de ani) din Bistrița-Năsăud.

Concertele continuă și în această seară când pe scenă vor urca Nicu Alifantis și Zan, Trooper și White Walls.

Biletele costă 20 de lei și pot fi achiziționate de la casele de bilete amenajate în fața scenei.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite