Constanţa: Judecătorul Dinică, exclus din magistratură pentru propuneri indecente făcute grefierelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Comisiei de Disciplină al Consiliului Superior al Magistraturii au arătat că purtarea judecătorului Dumitru Mircea Dinică faţă de grefiere era cunoscută în Judecătoria Constanţa. Măsura luată a fost aceea de a reprograma şedinţele pentru ca grefiera care s-a plâns că a fost hărţuită să nu mai lucreze cu el. Dinică a fost sancţionat cu excluderea din magistratură.

Trei grefiere s-au plâns că s-au simţit hărţuite de judecător însă doar una l-a reclamat. Una dintre scene s-a petrecut sub ochii unui jandarm care asigura protecţia magistraţilor, chiar în sediul Judecătoriei Constanţa.

Mărturia unui jandarm

„În timp ce discutam cu domnul judecător Dinică, care venise să-mi aducă cheile de la nivelul I, a venit şi grefiera X.X.., care a venit să ia cheile de la nivelul II; în momentul în care aceasta a intrat, domnul judecător a spus «ce fată frumoasă», la care grefiera nu a răspuns şi şi-a luat cheile; când a plecat trecând pe lângă ea, domnul judecător a prins-o de încheietura mâinii şi i-a spus să stea puţin, dar grefiera şi-a tras mâna spunând că are treabă. A fost un moment jenant şi pentru mine, dar care a durat aproximativ 30 de secunde“, a declarat jandarmul.
Grefierele au luat decizia de a merge în biroul judecătorului doar în grup. Cazul său a ajuns în atenţia CSM abia în luna iunie, deşi situaţia data de mai mult timp, după ce una dintre angajate s-a decis să facă plângere.

În timpul audierilor Dinică a susţinut că are „o atitudine prietenoasă“ faţă de personalul auxiliar şi că grefierele îl acuză doar pentru că a fost aspru cu ele în momentul în care acestea nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu corespunzător. În plus judecătorul Dinică este învinuit şi că avea un număr de 189 de hotărâri nemotivate în termenul legal. Dinică a intrat în magistratură în anul 1997, la Judecătoria Târgu Secuiesc. 

Judecător constănţean exclus din magistratură pentru hărţuire sexuală

Judecătorii Mircea Dumitru Dinică şi Doinea Drăguinea, în faţa Consiliului Suprem al Magistraturii

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite