EXCLUSIV Judecător constănţean exclus din magistratură pentru hărţuire sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Mircea Dinică, judecător la Judecătoria Constanţa a fost exclus din magistratură astăzi prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii. În afară de abaterile repetate judecătorul este acuzat şi că şi-a hărţuit sexual subalternele grefiere.

Lui Dinică i se impută atât abateri disciplinare cât şi „atitunea nedemnă“. În urma şedinţei Comisiei de Disciplină a Consiliului Superior al Magistraturii s-a stabilit că judecătorul obişnuia să le urmărească pe grefiere, să le pipăie şi să le bată apropouri sexuale. În timpul audierilor grefierele au declarat că s-au temut să facă reclamaţii pentru că nu aveau nici un martor care să confirme varianta lor.

Judecătorii Mircea Dumitru Dinică şi Doinea Drăguinea, în faţa Consiliului Suprem al Magistraturii

Update: Cel puţin una dintre grefierele Judecătoriei Constanţa a fost hărţuită de judecătorul Dinică, unul dintre incidente, se arată în motivarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, fiind surprinsă de camerele de luat vederi ale instanţei. Înregistrarea a fost însă ştearsă. Grefiera hărţuită a depus o reclamaţie la inspecţia judiciară a CSM în care a povestit incidentul cu judecătorul. Într-una dintre „scene“ Dinică o apuca de şolduri şi îi spunea „Ce mă ispiteşti“ şi la un moment dat a încercat să o reţină să iasă din birou chiar sub ochii colegelor ei.

Din cauza comportamentului său grefierele au decis să nu mai meargă în biroul judecătorului decât în grup. În apărarea sa judecătorul Dinică a susţinut că grefierele care au depus mărturie împotriva sa se răzbună pentru că le-a sancţional.

Sentinţa CSM nu este definitivă: poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite