TULCEA: Bărbatul de 43 de ani suspectat că are West Nile ar putea fi victima unui accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tulceanul a căzut pe şantierul pe care lucra în urmă cu o săptămână. Medicii spun că nu se ştie dacă a fost vorba despre vreo înţepătură de ţânţar, şi că suspiciunea a plecat de la simptomele ciudate pe care le prezenta. Pacientul este ţinut la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar starea lui s-a ameliorat.

Bărbatul de 43 de ani suspectat că ar fi infectat cu West Nile este internat la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, la primul etaj. Starea lui s-a ameliorat. Este sub atentă supraveghere medicală de o săptămână. A fost internat la Reanimare, după care a fost preluat la Infecţioase ca urmare a simptomelor „ciudate” pe care le prezenta. Este vorba despre vărsături abundente la un pacient neurologic.

Azi dimineaţă, pacientul se simţea mai bine. Vorbea şi începuse se meargă. Cu toate acestea, vecinii de palier spun că au auzit despre el, dar nu l-au văzut pe holuri.

Tulceni internaţi cu suspiciunea că sunt infectaţi cu virusul West Nile
 
A căzut pe şantier


Tulceanul a fost internat de urgenţă la Reanimare după ce a căzut pe şantier, unde lucra. Primul diagnostic a fost de Atac Vascular Cerebral. Problemele sale de sănătate au fost amplificate de canicula din ultimele zile, spun medicii care s-au ocupat de pacient. La momentul în care a fost adus, afară erau 42 de grade.


A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă


Tulceanul de 43 de ani lucra pe şantier, într-o firmă de construcţii. Şeful ITM Tulcea, Izet Ali, spune că accidentul s-a raportat la ITM şi urmează să fie efectuate verificări pentru a se afla dacă se pune problema unui accident de muncă.


Nu se ştie dacă a fost înţepat de ţânţari


Băiatul din Hamcearca, în vârstă de 18 ani, şi el suspectat de West Nile, a fost înţepat de ţânţari pe baltă, atunci când a plecat la pescuit. Acesta a fost externat şi se află în afara oricărui pericol.
Despre tulceanul de 43 ani nu se ştie cu precizie dacă a fost vorba despre vreo înţepătură. Suspiciunea a plecat de la simptomele „ciudate” pe care le prezenta.


Institutul Cantacuzino se va pronunţa cel târziu mâine


Probele prelevate de la cei doi au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar rezultatele sunt aşteptate în cursul zilei de mâine. Medicii aşteptă de aproape o săptămână aceste rezultate.

Amintim că în urmă cu o săptămână doi tulceni internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea au fost suspectaţi de infectare cu virusul West Nile. Este vorba despre un băiat de 18 ani din Hamcearca şi un bărbat de 43 de ani din municipiul Tulcea.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Ion Popescu, spune că populaţia nu are de ce să fie alarmată, şi asta pentru că suspiciuni de tot felul apar la Tulcea la fiecare două zile. Conform protocolului medical, la diagnosticul diferenţial, pentru pacienţii neurologici se ia în calcul şi posibilitatea infectării cu West Nile.


Medicii tulceni spun că la Tulcea nu au mai existat astfel de suspiciuni, şi că acesta au fost primele şi singurele cazuri în care s-a pus problema infectării cu acest virus al meningitei. 


Specialiştii spun că boala debutează exact ca viroză, având simptome asemănătoare.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite