Tulceni internaţi cu suspiciunea că sunt infectaţi cu virusul West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tulceni au fost internaţi în Spitalul Judeţean Tulcea cu suspiciunea că au fost infectaţi cu virusul West Nile.

UPDATE ora 13.25 Pacientul de 18 ani este din localitatea Hamcearca şi a fost deja externat.
În spital se mai află încă internat pacientul în vârstă de 43 de ani, care este din localitatea Măcin, judeţul Tulcea. Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că starea acestuia s-a ameliorat şi este posibil ca pacientul să fie externat în cursul zilei de mâine.

Acesta nu este ţinut în rezervă, şi asta pentru că a ajuns la Urgenţă cu probleme neurologice – atac vascular.
Dr. Ion Popescu, managerul Spitalului Judeţean, spune că astfel de evenimente se raportează la fiecare două zile, şi asta pentru că există un protocol prin care, mai ales în această perioadă, la diagnosticul diferenţial se ia în calcul şi această formă de meningită.

„Nu este nimic ieşit din comun. Noi avem astfel de internări suspecte la fiecare două zile. Am trimis buletinele de analiză la Cantacuzino, şi în maxim o săptămână aşteptăm rezultatele. Este vorba de un singur pacient, cu atac vascular, pentru care luăm în calcul şi posibilitatea aceasta”, a declarat dr. Ion Popescu (SJUT).

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea spune că nu se pune problema de epidemie la momentul de faţă. Perioada caniculară este prielnică pentru apariţia acestor boli, iar zona deltei este cea mai expusă.


UPDATE Unul dintre pacienţi a fost externat. Probele prelevate de la cei doi bărbaţi au fost trimise la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare „Cantacuzino“.

Vom reveni cu amănunte!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite