Suspecţi reţinuţi: Au agresat şi au tâlhărit o patrulă de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Dieaconu a fost primul suspect reţinut de oamenii legii. Captură Neptun TV
Ionuţ Dieaconu a fost primul suspect reţinut de oamenii legii. Captură Neptun TV

Doi indivizi au fost reţinuţi luni spre marţi noaptea de poliţişti. Bărbaţii sunt învinuiţi că au participat, în seara de 5 octombrie, la agresiunea comisă împotriva unei patrule de jandarmi, incident produs în Siminoc. 

Anchetatorii au trei suspecţi în acest caz, primul dintre ei Ionuţ Dieaconu (32 de ani) fiind arestat la două zile de la comiterea faptei. Luni seara, oamenii legii i-au prins şi pe Valentin Costea (29 de ani) şi Claudiu Florin Săvescu (25 de ani). Primul este învinuit de participare la scandal şi tâlhărie iar cel de-al doilea de tâlhărie şi distrugere. Anchetatorii au spus că după ce i-au agresat pe jandarmi, indivizii au furat portofelul şoferului. 

Doi jandarmi constănţeni, agresaţi cu bâte la Siminoc de şoferul unui BMW


Incidentul s-a declanşat după ce angajaţii Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, aflaţi într-un Logan, în seara de 5 octombrie, au fost şicanaţi în trafic, între Valu lui Traian şi Murfatlar, de şoferul unui BMW. Scandalul a degenerat, jandarmii au fost urmăriţi, iar la Siminoc au fost blocaţi, ameninţaţi, bătuţi şi tâlhăriţi.

Jandarmii constănţeni, angajaţii Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, terminaseră programul la muncă şi se întorceau cu Loganul personal acasă, la Medgidia, în seara zilei de miercuri. Între Valu lui Traian şi Murfatlar au fost şicanaţi în trafic de un Ionuţ Dieaconu, de 32 de ani, care se afla la volanul unui BMW alb. Supărat că şoferul Loganului nu se dă de pe banda a doua, în Valu lui Traian, şoferul BMW-ului a început ameninţările şi şicanările.

Agresorul jandarmilor constănţeni a fost arestat pentru 29 de zile

Totul părea că se termină la Murfatlar când jandarmii au făcut stânga, spre Siminoc, iar BMW-ul şi-a continuat drumul, prin oraş. Aflaţi în Siminoc, jandarmii au văzut din nou BMW-ul, care a tras brusc în faţă, blocându-i.

Din spate, Loganul a fost blocat de un alt autoturism negru, în care se aflau trei persoane. Jandarmul din dreapta, Marian Maftei (40 de ani), a ieşit din maşină pentru a încerca să aplaneze conflictul, însă a luat-o la fugă când a văzut că bărbaţii din maşina neagră şi şoferu BMW-ului alb au în mâini bâte şi săbii.

Jandarmul rămas în Logan, Ierhin Iusein (28 de ani) a blocat uşile, însă şoferul BMW-ului i-a spart parbrizul cu o bâtă, apoi i-a smuls uşa. Omul legii a fost lovit cu bâta în cap şi torace şi i-a fost furat portofelul, pe care-l scosese pentru a le arăta agresorilor că este jandarm.

Ionuţ Dieaconu a fost prins ulterior de un echipaj de la Serviciul Poliţieir Rutiere.
Cei doi suspecţi au fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi urmează să fie deferiţi şi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite