UPDATE Agresorul jandarmilor constănţeni a fost arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Dieaconu a fost reţinut de oamenii legii. Captură Neptun TV
Ionuţ Dieaconu a fost reţinut de oamenii legii. Captură Neptun TV

Ionuţ Dieaconu, şoferul BMW-ului din Murfatlar care a provocat scandalul de la Siminoc, a bătut un jandarm şi a distrus un Logan cu bâta, află astăzi dacă va fi arestat pentru 29 de zile sau nu. Agresorul este reţinut pe bază de ordonanţă de urgenţă.

UPDATE Ionuţ Dieaconu a fost arestat pentru 29 de zile. În continuare sunt căutaţi complicii săi.

Ceilalţi agresori, care l-au ajutat pe Dieaconu, şi care au fugit, sunt căutaţi în continuare de poliţişti. „Avem un martor ocular din Siminoc, care ne confirmă că au mai fost 3 persoane care l-au ajutat pe cel reţinut. Credem că un al patrulea a fugit după jandarmul care a ieşit din maşină", a declarat comisarul şef Ovidiu Grosu, comandantul Poliţiei Murfatlar

Cum a izbucnit scandalul

Angajaţii Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, aflaţi într-un Logan în seara zilei de miercuri, au fost şicanaţi în trafic, între Valu lui Traian şi Murfatlar, de şoferul unui BMW. Scandalul a degenerat, jandarmii au fost urmăriţi, iar la Siminoc au fost blocaţi, ameninţaţi, bătuţi şi tâlhăriţi.

Jandarmii constănţeni, angajaţii Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, terminaseră programul la muncă şi se întorceau cu Loganul personal acasă, la Medgidia, în seara zilei de miercuri. Între Valu lui Traian şi Murfatlar au fost şicanaţi în trafic de un Ionuţ Dieaconu, de 32 de ani, care se afla la volanul unui BMW alb. Supărat că şoferul Loganului nu se dă de pe banda a doua, în Valu lui Traian, şoferul BMW-ului a început ameninţările şi şicanările.

Totul părea că se termină la Murfatlar când jandarmii au făcut stânga, spre Siminoc, iar BMW-ul şi-a continuat drumul, prin oraş. Aflaţi în Siminoc, jandarmii au văzut din nou BMW-ul, care a tras brusc în faţă, blocându-i.

Din spate, Loganul a fost blocat de un alt autoturism negru, în care se aflau trei persoane. Jandarmul din dreapta, Marian Maftei (40 de ani), a ieşit din maşină pentru a încerca să aplaneze conflictul, însă a luat-o la fugă când a văzut că bărbaţii din maşina neagră şi şoferu BMW-ului alb au în mâini bâte şi săbii.

Jandarmul rămas în Logan, Ierhin Iusein (28 de ani) a blocat uşile, însă şoferul BMW-ului i-a spart parbrizul cu o bâtă, apoi i-a smuls uşa. Omul legii a fost lovit cu bâta în cap şi torace şi i-a fost furat portofelul, pe care-l scosese pentru a le arăta agresorilor că este jandarm.

Ionuţ Dieaconu a fost prins ulterior de un echipaj de la Serviciul Poliţieir Rutiere. Dieaconu a fost reţinut pe bază de ordonanţă de urgenţă şi urmează să fie propus spre arestare astăzi, fiind cercetat pentru tâlhărie şi distrugere.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite