Stradă închisă din cauza inundaţiilor în Tulcea. În Cernavodă au fost evacuate 36 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Tulcea a închis temporar o parte a străzii Isaccei din cauza apei care a acoperit carosabilul.Toată zona este împănzită cu saci cu nisip care blochează accesul apelor în restul centrului municipiului.

Update ora 15.50 - Zeci de gospodării din satul Ceatalchioi au fost inundate în cursul zilei de astăzi, după ce apele Dunării au trecut peste şi prin digul de protecţie de la incintei Sireasa. „Deocamdată 42 de gospodării au fost afectate de ape, două dintre ele fiind distruse total. Restul construcţiilor sunt apărate cu saci de pământ, iar populaţia se pregăteşte de evacuare. 16 cadre ISU Delta acţionează alături de localnici pentru a apăra principalele construcţii ale localităţii", a declarat prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu.

Dezastru şi la Plaur

Tot în comuna Ceatalchioi, în localitatea Plaur, au mai fost inundate 27 de locuinţe prin creşterea nivelului apei Dunării, iar în localitatea Pătlăgeanca, numărul caselor distruse a crescut cu cinci.

Probleme în oraş

„Circulaţia a fost oprită pe bucata de stradă din zona hotelului Delta până când vom reuşi să scoatem apa. Sperăm ca şi scăderea Dunării să mai simplifice situaţia. Acum, conducătorii auto trebuie să ocolească zona pe strada Unirii“, a declarat viceprimarul George Blejan.

Persoane evacuate a Cernavodă

Autorităţile din Cernavodă au evacuat aseară 36 de persoane, care locuiesc în mai multe imobile din cărămidă, pe strada Portului. Jandarmii Inspectoratului Judeţean şi agenţi ai Poliţiei Comunitare au ajutat la mutarea familiilor ale căror case sunt afectate de apele Dunării. Persoanele evacuate sunt cazate acum la Liceul Energetic din Cernavodă, iar locuinţele şi bunurile le sunt păzite de jandarmi şi poliţişti comunitari.

Dunărea acoperă păşunile şi inundă gospodăriile în judeţul Constanţa
Drum judeţean închis din cauza creşterii apelor Dunării

În curţile imobilelor respective apa a ajuns la 40-45 de centimetri, chiar în pragul locuinţelor.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite