Soarta Cazinoului se joacă astăzi la ruleta politicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazinoul a devenit armă electorală. Consilierii locali sunt chemaţi astăzi să îndeplinească ultima formalitate prin care Cazinoul să treacă din administrarea Primăriei Constanţa în cea a Ministerului Turismului.

Construcţia şi terenul pe care se află Cazinoul vor fi preluate de către minister pentru restaurare şi consolidare şi vor rămâne în administrarea ministerului pe perioada lucrărilor. Obligaţia ministerului este aceea de a păstra regimul de monument istoric al imobilului pe toată această perioadă. La finalizarea lucrărilor, imobilul emblemă al oraşului va reveni în administrarea Primăriei Constanţa.

Decizii în comun

Administraţia locală a solicitat ministerului să fie informată cu privire la orice viitor act normativ care reglementează utilizarea Cazinoului Constanţa în scop turistic pentru a aduce, dacă este nevoie, amendamentele necesare.  Reprezentanţii ministerului au dat asigurări că după restaurare, Cazinoul va fi folosit în scop turistic şi cultural.

Motivând decizia de a se implica în restaurarea Cazinoului Constanţa pentru a împiedica înstrăinarea imobilului, Carmen Moraru, şeful Direcţiei Generale Turistice din MDRT, spune: „Credem cu tărie că turiştii şi locuitorii Constanţei trebuie să se bucure de evenimentele de care Cazinoul, consolidat şi restaurat, le-ar putea găzdui. Având în vedere stadiul avansat de degradare în care a ajuns cazinoul, am decis ca MDRT să se implice financiar în realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare a clădirii emblematice, care trebuie să rămână proprietatea constănţenilor, prin Consiliul Local Constanţa“.

Niciun plan de acţiune

Ministerul intră în „afacerea“ cu Cazinoul Constanţa fără a avea prea multe detalii despre ce înseamnă investiţia viitoare şi având ca punct de plecare un studiu de fezabilitate de care nu este sigur.
Iar dacă ministerul se va axa pe reabilitarea şi reconsolidarea clădirii emblemă a municipiului Constanţa, administraţia locală are în plan schimbarea la faţă a întregii zone istorice a oraşului şi chiar consolidarea falezei Cazinoului, care dă semne de şubrezeală.

Citeşte în  de astăzi despre proiectele de reabilitare a falezei şi a zonei istorice a Constanţei!

Ştampilă Constanţa

Ministerul Turismului reabilitează Cazinoul şi apoi îl predă Primăriei Constanţa FOTOGALERIE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite