Sindicaliştii de la şantierul naval Daewoo Mangalia cer ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greva sindicaliştilor este pe termen nedeterminat
Greva sindicaliştilor este pe termen nedeterminat

Angajaţii şantierului naval Daewoo Mangalia Heavy Industries au solicitat Consiliului Judeţean Constanţa să intervină pentru respectarea dispoziţiilor Inspecţiei Muncii Bucureşti cu privire la accesul muncitorilor aflaţi în grevă în unitate.

„Conform sesizării primite, conducerea SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA a interzis accesul în incinta societăţii a salariaţilor care participă la grevă şi a ignorat măsura stabilită de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa prin procesul verbal de control nr. 060972/21.10.2010 prin care se solicita respectarea prevederilor articolului nr. 54 alineatul 3 din Legea nr. 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă, respectiv «permiterea accesului în unitate, inclusive în spaţiile productive, a tuturor salariaţilor care participă la grevă, până la finalizarea acesteia»“, a declarat Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Angajaţii de la DMHI Mangalia, în a cincea zi de grevă

El a mai spus că instituţia pe care o reprezintă a atras atenţia preşedintelui şantierului, Soon Gil Hong, „că se află pe teritoriul unui stat suveran şi este obligat să respecte întocmai legislaţia acestuia, la fel cum orice firmă străină care îşi desfăşoară activitatea în Coreea de Sud este obligată să respecte obiceiurile şi legile acestei ţări".

Având în vedere situaţia creată, conducerea CJC a transmis sesizările de rigoare Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Comisiei de abuzuri a Parlamentului României şi Ambasadei Coreei de Sud în România.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite