Angajaţii de la DMHI Mangalia, în a cincea zi de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greva sindicaliştilor este pe termen nedeterminat
Greva sindicaliştilor este pe termen nedeterminat

Aproximativ o treime dintre cei peste 3.000 de angajaţi ai şantierului naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI)  au intrat la începutul acestei săptămâni într-o nouă săptămână de grevă. Ei cer majorarea salariilor în raport cu majorarea TVA-ului şi inflaţia de 8%.

Astăzi, peste 1.000 de sindicalişti au pornit într-un marş de protest, care urmare a faptului că administraţia şantierului refuză să le rezolve revendicările şi nu îi lase să intre pe platforma şantierului.

Sindicaliştii de la Navalistul au declanşat acţiunea de protest pe termen nelimitat, la fel cum au procedat în anul 2006, când au stat în grevă 21 de zile.

„În luna mai a avut loc prima grevă de avertisment, apoi a urmat greva generală din luna iunie a acestui an, care a fost oprită după ce Tribunalul Constanţa a admis solicitarea conducerii societăţii şi a declarat acţiunea ilegală. Noi am făcut apel, iar acum avem o hotărâre de la Curtea de Apel Constanţa, care ne dă câştig de cauză. Vom începe o nouă săptămână de proteste. Colegii mei vor veni la şantier şi vom protesta. 1.300 de membri sunt în grevă din cei 2.100 cât numărăr sindicatul. Unii sunt în concediu de odihnă", a declarat Florina Marin, liderul sindicatului Navalistul din cadrul DMHI.

El a spus că administraţia şantierului spune că nu are bani pentru a rezolva solicitările angajaţilor şi că le „aruncă în faţă" faptul că bugetarii au salarii de 500 - 600 de lei. „Un salariu mediu negociat este de până în 2.000 de lei, dar suma mai importantă vine din orele suplimentare", a declarat Marin.

Patronatul va avea însă o întâlnire cu sindicaliştii în încercarea de a găsi o soluţie care să convină ambelor părţi, la care va fi prezent şi liderul BNS Dumitru Costin.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite