Profesorul care a cerut bani şi favoruri sexuale unei eleve a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cazul profesorului de istorie de la Grupul Şcolar Dimitrie Cantemir din Babadag, care a fost prins în flagrant de oamenii legii în timp ce lua mită de la o elevă pentru a o scăpa de corigenţă.

Tribunalul a dispus trimiterea în judecată a profesorului Ion Dumitru pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Un profesor i-a cerut unei eleve bani şi favoruri sexuale pentru a o scăpa de corigenţă

Magistraţii au reţinut în sarcina profesorului că, în calitatea de profesor de istorie la Grupul Şcolar Dimitrie Cantemir Babadag, judeţul Tulcea, în perioada aprilie - iunie 2010, în mod direct a pretins şi primit bani, bunuri şi alte foloase de natură sexuală (promisiunea de întreţinere de relaţii sexuale), de la Roxana Cristina Costache, elevă în clasa a XII-a, pentru a o promova la istorie, materie la care era corigentă.

Flagrant

Eleva a depus plângere la poliţie la 26 mai 2010, iar la 8 iunie oamenii legii au organizat un flagrant. Ion Dumitru a fost surprins în pădurea de la marginea oraşului Babadag, loc în care acesta i-a dat întâlnire elevei, în timp ce pregătea o pătură. Asupra sa a fost găsită suma de 500 de euro, primită cu titlu de mită de la Roxana Cristina Costache pentru a o promova la istorie.

În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus reţinerea profesorului pentru 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă. Instanţa de judecată a emis mandat de arestare pe numele acestuia pentru 29 de zile, dată de la care a fost cercetat în stare de arest preventiv. La 7 iulie, Curtea de Apel Constanţa a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, pe o perioadă de 30 zile.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Tulcea.

„Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de luare de mită este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi“, a declarat prim-procurorul adjunct Laura Subţirelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite