UPDATE Încă o lopată de pământ peste dosarul Flota: procurorul Oţel, înmormântat în grabă FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Oţel, fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa şi cel care l-a anchetat pe preşedintele Traian Băsescu în dosarul Flota, este înmormântat, astăzi, la Cimitirul Central.

UPDATE Slujba de înmormântare a început la ora 11.00. Trupul neînsufleţit al procurorului Ioan Oţel a fost depus la casa mortuară a Cimitirului Central din Constanţa.

VEZI AICI GALERIE FOTO!

UPDATE De aici, convoiul mortuar a plecat către locuinţa lui Ioan Oţel. Cele câteva zeci de persoane care-l conduc pe fostul procuror pe ultimul drum vor merge apoi la o biserică din cartierul Tomis Nord, după care se vor întoarce la Cimitirul Central, pentru a-l înmormânta pe Ioan Oţel.

UPDATE Convoiul mortuar a stat câteva minute în faţa locuinţei procurorului. Soţia sa, cunoscută cu afecţiuni, nu a putut ieşi din casă. Este motivul pentru care prietenii procurorului şi fiica acestuia au decis să ducă sicrirul într-un ultim drum spre casă. Apoi, cortegiul s-a îndreptat către Biserica cu hramul Sfântul Vasile cel Mare de pe strada Eliberării.

Procurorul a murit vineri după-amiaza în locuinţa sa, dar a fost găsit abia luni după-amiază, după ce vecinii s-au alertat că vine un miros puternic din interiorul apartamentului unde acesta locuia.

Soţia procurorului, cunoscută cu afecţiuni psihice, a stat cu soţul ei în casă în tot acest timp.

Daniela Oţel

image

Ioan Oţel avea o fată înfiată, pe Daniela Oţel (26 de ani). Relaţia pe care fata o avea cu părinţii adoptivi nu a fost însă una trainică, spun apropiaţii.

Despre tatăl ei, Daniela Oţel ştie că „nu ar fi simţit presiuni din partea conducerii", având în vedere că a instrumentat dosarul „Flota“, în care era anchetat preşedintele Traian Băsescu. „Singura nemulţumire a tatălui meu a fost aceea că a fost scos la pensie înainte de vreme. S-a acomodat repede cu viaţa de pensionar: avea mulţi prieteni pe care îi ajuta. Astfel, îşi ocupa timpul", a spus pentru Adevărul de Seară Constanţa Daniela Oţel.

UPDATE Foştii colegi de serviciu au numai cuvinte de laudă la adresa celui cu care au lucrat mulţi ani. „Era un om deosebit şi de o moralitate impecabilă“, spune avocatul Lian Constantin, care a lucrat mulţi ani alături de Ioan Oţel.

„Eu am lucrat cu el din 1989, de la 1 septembrie şi până când a ieşit la pensie în 2006. A fost procurorul de la care am învăţat meserie, de la care am învăţat carte, cu care m-am consultat tot timpul. Un profesionist desăvârşit, un om corect şi extrem de echilibrat. Din păcate, întreaga lui carieră a fost marcată de mai multe dosare, nu a fost numai «acel dosar». S-a ocupat de foarte multe dosare privind flota, privind evaziunile fiscale, deci foarte multe dosare mari şi complexe“, a declarat procurorul Vasile Drăghici.

Mai citiţi şi:

Procurorul care l-a trimis în judecată pe Traian Băsescu în dosarul „Flota", găsit mort după trei zile

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite