Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa: „Îmi mai rămâne să restructurez delfinii, pentru că sunt trei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa de astăzi a fost una dintre cele mai dure: nenumărate instituţii de cultură şi artă au fost comasate pentru a se evita desfiinţarea acestora cu totul.

Punerea în aplicare a ordonanţei Guvernului numărul 63, echivalentă cu disponibilizarea unui număr important de funcţionari publici, s-a lăsat cu scântei. „Am comasat muzeele şi instituţiile de cultură ca să aibă acelaşi aparat administrativ şi să scoatem din sistem contabilii, economiştii, nu specialiştii“, a spus preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Cu toate protestele din sală, toate hotărârile au trecut de vot.

„Suntem judeţul cu cei mai mulţi ordonatori secundari de credite. Avem 1021 posturi ocupate şi trebuie să rămânem cu 688. Dintre cele 1021 de posturi, 733 persoane sunt la cultură“, a explicat el.

Dintre cele 11 instituţii subordonate Consiliului, numai cinci au rămas necomasate. „Am lăsat de exemplu biblioteca şi Delfinariul. Mai rămâne să tăiem şi de la delfini că sunt trei. Eventual să luam unul“, a mai adăugat, în glumă, Nicuşor Constantinescu, precizând că dacă nu ar fi existat ordonanţa în cauză, funcţionarii nu ar fi în această situaţie.

Artiştii au făcut scandal la şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa: „Nu desfiinţaţi Opera!“

„O să atac această decizie în contencios administrativ. Nu e decizia noastră să îi dăm afară şi nu am spus că nu am fi avut bani, pentru plata integrală a salariilor lor, până la sfârşitul anului“, a mai arătat preşedintele CJC.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite