Poliţiştii constănţeni se „combină“ cu bulgarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din această lună poliţiştii români vor face echipe comune cu cei bulgari. Patrule mixte vor activa pe litoralul româno-bulgar al Mării Negre.

Este vorba despre un acord încheiat între ministerele de Interne ale celor două țări. „Se vor înfiinţa patrule comune de siguranţă publică. Opt poliţişti constănţeni vor fi trimişi în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, în două perioade, iar ei vor veni la noi. Primii vor fi detaşaţi în perioada 12 - 31 iulie", a declarat luni, la Constanța, directorul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisar-şef Stan Popescu.

Vacanţe fără TVA majorat la malul mării şi la munte

Iniţiativa conform căreia poliţiştii vor face rocada are un scop precis. Prezența poliţiştilor români în staţiunile bulgăreşti este necesară pentru a-i ajuta pe cetăţenii români care îşi petrec vacanţele pe litoralul bulgăresc. În speţă, poliţiştii vor servi mai mult ca translatori pentru că nici măcar acordul încheiat la nivel înalt nu le oferă competenţă pe teritoriul statului vecin.

Idei de afaceri eco, premiate în Delta Dunării

Poliţiştii bulgari vor oferi la rândul lor aceleaşi servicii pentru cetăţenii lor aflaţi în dificultate pe litoralul românesc. „Vor merge în uniformă, dar fără armamentul din dotare", a mai arătat directorul.

Constanţa: De astăzi, cresc prețurile la cazarea de pe litoral

Poliţiştii bulgari vor ajuta şi într-o altă chestiune dificilă: cea a maşinilor bulgăreşti care circulă pe străzi, fără a fi înmatriculate. „Colegii bulgari ne pot ajuta la traducerea documentelor şi la lămuririi situaţiei legale a acestora", a declarat comisarul-şef Lucian Dinică, directorul Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR.

El a apreciat că majoritatea maşinilor neîmatriculate în România şi asupra cărora poliţiştii nu au o evidenţă precisă nu au asigurări, nu au rovignetă sau verificare tehnică.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite