Nici prețurile de criză nu mai atrag turiștii pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocaj pe piața turismului de la Marea Neagră. Stațiunile funcționează la capacitate maximă, însă clienții sunt puțini, majoritatea ocazionali. 

Aproximativ 15.000 de turiști și-au petrecut acest week-end la mare, față de 24.000 câți se înregistrau în aceeași perioadă a anului trecut. Dacă la 1 mai litoralul era asaltat de peste 36.000 de turiști, la începutul lui iunie, când vara începe oficial, vizitele pe litoral au scăzut simțitor.

În această perioadă, proprietarii de pensiuni, vile și blocuri din stațiunile de pe litoral au scăzut prețurile cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar hotelierii se agață de programul „Litoralul pentru toți“, cu tarife promoțiale, pornind de la 159 de lei pe noapte. Din păcate, procentul de ocupare a spațiilor de cazare este foarte mic.

Faceți turul virtual al stațiunii Mamaia!

„Suntem în blocaj pe piața rezervărilor. Criza îi sperie pe români și, cu toate eforturile agențiilor și hotelierilor, am intrat într-o perioadă moartă“, explică Corina Martin, președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Proprietarii de pensiuni, vile și blocuri cu apartamente de închiriat au prețuri mai mici cu 30% față de 2009. La Eforie Sud, pentru o garsonieră se plătește 90 de euro pe lună, față de peste 100 de euro cât se cerea anul trecut; la Costinești - 100 de euro pe lună, Mamaia -  125 de euro. Prețurile se pot negocia, iar clienți sunt ceva mai mulți decât la hoteluri. Este vad în special în Mamaia, la noile blocuri ridicate spre Năvodari.
În fața acestor oferte, hotelierii care lucrează cu agențiile de turism din toată țara scot și ei la bătaie programul „Litoralul pentru toți“. În acest program, cazarea costă între 159 lei, în condiţii de o stea, fără mic dejun şi 499 lei la un hotel de 5 stele cu micul dejun inclus.

„Turiști sunt puțini, ne așteptam la mai mulți mai ales prin programul social cu prețuri promoționale“, a declarat Andrei Trandafir, patronul Hotelului Picadilly, de două stele, din Mamaia. „Sunt în special familii cu copii mici, iar gradul de ocupare al hotelului sperăm să ajungă măcar săptămâna viitoare la 70%“, spune acesta.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite