Constanța: Faceți turul virtual al stațiunii Mamaia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vă plimbați prin stațiunea Mamaia și veți vedea niște turiști îmbrăcați în tricouri inscripționate cu „mamaia360“ să zâmbiți: sunteți în direct pe internet!

Primul pas este accesarea site-ului, apoi, cu ajutorul unei hărți, poți intra în 30 de hoteluri din stațiune. Ai controlul interactiv asupra realității din recepție, hotel, restaurant. Poți privi în sus, în jos, la stânga sau la dreapta, te poți roti în orice direcție la 360 de grade. Cu un click, obiectele se pot apropia și apoi îndepărta, se poate trece dintr-o cameră în alta, dintr-un hotel în altul.

O echipă de 25 de specialiști în IT, comunicare, marketing online lucrează la acest proiect, în care, până în prezent, sunt captate 27.154 de imagini din stațiune.

Suma investită este de aproximativ 450.000 de euro și este o premieră mondială deoarece, de pe 7 iunie, câte 10 turiști vor fi urmăriți pas cu pas prin stațiune într-un sejur complet. Un fel de reality show, la care participă, prin tragere la sorți, cei care accesează site-ul până pe data de 7 iunie.

Sunteți online!

Gabriel Turicianu, managing director al IPIX România, și-a mutat echipa pe litoral și spune că de trei ani pune la cale acest proiect, iar IPIX Corporation - marcă NASA „nu poate da greș“ într-un asemenea program de anvergură. Sunt șase echipe de lucru care înseamnă specialiști în captură imagine, procesare imagine, dezvoltare website, reality show.

image

Tehnologia IPIX a fost folosită inițial în laboratoarele NASA pentru proiecte militare și a fost adaptată proiectului care teleportează vizitatorul siteului www.mamaia360.ro în unități din Mamaia.

„Revoluționarea modului în care vedem la distanță are beneficii directe; oamenilor le place să facă tururi virtuale, le oferă încredere să facă o rezervare online sau prin telefon. Fiecare hotel are câte un site de prezentare cu imagini actualizate, însă noul site este singurul de acest gen care oferă o imagine completă a stațiunii, cu mai multe unități hoteliere, restaurante, este o prezentare compactă și reală“, spune specialistul Gabriel Turicianu.

Banii vin din SUA

Fondurile alocate acestui proiect sunt 100% private, adică bani de la IPIX Corporation din SUA, care a ținut să vadă live chiar și conferința de presă de lansare a proiectului. De altfel, de joi la prânz siteul www.mamaia360.ro este funcțional și, în plus, se pot face și rezervări online la hoteluri. Partener al programului este Asociația Patronală Mamaia care, pentru început, a pus la bătaie pe internet cele mai reprezentative hoteluri din stațiune, de trei și patru stele.

Secretarul de stat în cadrul Ministerulului Dezvoltării Regionale și Turismului, Sorin Munteanu, prezent la lansarea proiectului, a declarat că turismul este pe primul loc în topul cumpărăturilor prin internet. „22% din totalul rezervărilor sunt făcute online, dar 70% sunt în prealabil găsite pe internet. Astfel, trebuie acordată o atenție deosebită prezentării online a stațiunilor, iar proiectele de acest gen care oferă o imagine completă ar trebui extinse și în alte locații cu potențial turistic“, a spus secretarul de stat Sorin Munteanu.

Citiți mai multe în   de mâine!

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite