Moartea prematură a unui campion: Răzvan Olteanu avea o afecţiune rară a inimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Olteanu a fost găsit acasă mort, în urma unui stop cardiac. Peste câteva zile împlinea 20 de ani. Răzvan era campion balcanic şi naţional la judo şi jujitsu și suferea de o afecțiune rară a inimii descoperită abia la necropsie.

Peste câteva zile, Răzvan urma să îşi serbeze ziua de naştere. La 16 martie ar fi împlinit 20 de ani, însă o afecţiune rară a inimii l-a răpus luni dimineaţa.

Abia se întorsese de la Floreasca

Problemele medicale ale lui Răzvan au apărut în luna septembrie, când el a început să acuze dureri în piept. A fost dus la mai multe spitale din Capitală, dar medicii nu îi stabiliseră încă diagnosticul.

image

„Am descoperit problema la inimă înainte să plece în Bosnia, în luna septembrie a anului trecut, la un campionat. Nimeni nu a ştiut ce are. Nici măcar medicii, care i-au făcut mai multe analize în tot acest timp. În weekend, medicii de la Floreasca îi făcuseră o ablaţie, adică i-au băgat o cameră de luat vederi pe o arteră pentru a-i vedea inima pe interior. Duminică am ajuns acasă şi s-a simţit bine până luni dimineaţa, când l-a găsit mama fără suflare în pat“, a declarat Denisa Olteanu, sora lui Răzvan.

Boala, descoperită abia la necropsie

În urma necropsiei, medicii legişti au constatat că tânărul suferea de o boală rară a inimii. „Am descoperit o cardiopatie ventriculară dreaptă, care ar fi putut să-i producă moartea subită oricând“, a declarat Marius Popa, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa.

Medicul sportiv Petru Ionaşcu este de părere că toate sporturile sunt riscante la afecţiunile cardiace. „Cred că malformaţia i-a fost fatală. În general, sporturile de contact, cu lovituri repetate, mai ales la cap, pot duce la deces“, a explicat dr. Petru Ionaşcu.

Plâns de toți


Acasă, sora lui Denisa şi prietenii apropiaţi l-au plâns pe Răzvan, înconjurați de zecile de medalii şi cupe din camera lui. Tânărul era multiplu campion naţional şi balcanic la judo şi jujitsu.

„Nu fuma, nu consuma băuturi alcoolice, era liniştit şi nu se certa cu nimeni. Aşa i-a fost să fie“, spune trist Adrian, un prieten al lui Răzvan.
Prima lui antrenoare, Ioana Nicola din Buzău, a venit să-l conducă pe ultimul drum. „A fost medaliat la Balcaniadă, iar la naţionale a luat de două ori aurul. Un băiat extraordinar, foarte calm, liniştit, un model pentru noi“, a spus Ioana Nicola.

Absent motivat


Răzvan era student în anul I la Facultatea de Navigație a Universității Maritime Constanţa (UMC). Colegii săi de facultate au rămas şocaţi în momentul în care au aflat că tânărul a murit. „Era un băiat frumos... toate fetele îl admirau“, a mărturisit unul dintre colegi, Adrian.

image
image
image

Problemele medicale l-au împiedicat pe Răzvan să mai ajungă la cursuri în aceste semestru, ce a încput săptămâna trecută. „Îşi plătise integral taxa la înscriere, în luna iulie 2010. La sesiunea din iarnă obţinuse 16 credite din 30. Semestrul acesta a fost absent“, a arătat Violeta Ciucur, secretar ştiinţific al Senatului UMC.

Prieten cu Răducu Mazăre și Smaranda Constantinescu

Răzvan Olteanu era prieten pe site-urile de socializare cu Răducu Mazăre, fiul primarului Radu Mazăre, şi cu Smaranda Constantinescu, fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. El va fi înmormântat mâine, la Cimitirul Central din Constanţa. Tatăl său este plecat în voiaj şi nu va putea ajunge la înmormântare.

Mai citiţi şi: Moarte subită a unui student la UMC, multiplu campion la judo şi ju jitsu

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite