Constanţa: Moarte subită a unui student la UMC, multiplu campion la judo şi ju jitsu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Olteanu (19 de ani), student în anul I la Universitatea Maritimă Constanţa, facultatea de Navigaţie şi Transport Naval, a murit luni dimineaţă, în urma unui stop cardiac. Tânărul era sportiv de performanţă.

UPDATE ora 14.42: Dr. cardiolog Elvira Craiu spune că astfel de afecţiuni pot fi întâlnite la tineri. „Un stop cardiac poate avea mai multe cauze. În cazul acestui tânăr, vorbim despre un cord foarte dilatat, fiind sportiv de performanţă“, a spus dr. Craiu.

UPDATE ora 12.28:
Săptămâna viitoare, Răzvan ar fi trebuit să îşi serbeze ziua de naştere. Tânărul se pregătea să sărbătorească aniversarea celor 20 de ani în ziua de 16 martie.El va fi înmormântat joi, la Cimitirul Central Constanţa.

UPDATE ora 12.10: Săptămâna trecută, tânărul a mers la un alt control medical la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Duminică el a revenit la Constanţa, iar în cursul dimineaţii de ieri durerile în piept ale lui Răzvan au revenit. Mama sa a sunat de urgenţă la 112, iar o ambulanţă SMURD l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Tânărul însă murise de acasă, în jurul orei 10.00.

UPDATE ora 11.57: Problemele medicale ale lui Răzvan au apărut în luna septembrie. Rudele tânărului susţin că el acuza dureri în piept. A fost dus la mai multe spitale din Capitală, dar medicii nu îi stabiliseră încă diagnosticul. „Am descoperit problema la inimă înainte să plece în Bosnia, în luna septembrie a anului trecut. Nimeni nu a ştiut ce are. Nici măcar medicii, care i-au făcut mai multe analize. În weekend, medicii de la Floreasca îi făcuseră o ablaţie, adică i-au băgat o cameră de luat vederi pe o arteră pentru a-i vedea inima pe interior. S-a simţit bine până luni, când l-a găsit mama fără suflare în pat“, a declarat Denisa Olteanu, sora lui Răzvan.

Tânărul era multiplu campion naţional şi balcanic la Judo şi Jujitsu.

Colegii săi de facultate au rămas şocaţi în momentul în care au aflat că tânărul a murit. Băiatul a fost găsit decedat la domiciliu.

„Studentul îşi plătise integral taxa la înscriere, în luna iulie 2010. La sesiunea din iarnă obţinuse 16 credite din 30", susţine Violeta Ciucur, secretar ştiinţific al senatului UMC.

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost transportat la Morga Cimitirului Central din Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite