Mizeria din bucătărie, cauza îmbolnăvirii copiilor de la grădiniţa din Hârşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii DSP au făcut triajul în grădiniţă
Specialiştii DSP au făcut triajul în grădiniţă

Rezultatele anchetei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa privind focarul de toxiinfecţie alimentară de la Grădiniţa „Tic-Pitic" din Hârşova arată că igienţa necorespunzătoare din bucătărie este cauza îmbolnăvirii celor 30 de copii.

Constantin Dina, directorul DSP Constanţa, susţine că în urma analizelor de laborator au găsit cantităţi mari de Eserichia coli, bacterie care colonizează intestinul gros.

„S-au găsit multe urme de bacterii în lapte, în brânzeturi şi ciorbă. Din această cauză, am decis să amendăm bucătăreasa cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei", a spus Constantin Dina.

Mai citiţi şi: Suspiciune de toxiinfecţie alimentară: 30 de copii de grădiniţă au ajuns la spital

Activitatea Grădiniţei Tic Pitic din Hârşova a fost suspendată

Astăzi se deschide grădiniţa

Directorul DSP Constanţa mai spune că este posibil ca tot din cauza bucătăresei mâncarea să se fi infestat cu bacteria Shigela, care produce dizenterie. „În cursul zilei de astăzi se va deschide grădiniţa „Tic-Pitic" din Hârşova. Sperăm ca astfel de incidente să nu se mai repete", a conchis Dina.

Activitatea Grădiniţei „Tic Pitic“ a fost suspendată la jumătatea lunii noiembrie, după ce 30 de copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. 28 dintre ei ajuns la Spitalul din Hârşova, iar 2 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Copiii prezentau scaune diareice, dureri abdominale şi febră.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite