Constanţa: Activitatea Grădiniţei Tic Pitic din Hârşova a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii DSP au făcut triajul în grădiniţă
Specialiştii DSP au făcut triajul în grădiniţă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a suspendat activitatea Grădiniţei Tic Pitic din Hârşova, unde 30 de copii au ajuns sâmbătă la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Reprezentanţii DSP Constanţa spun că au luat această măsură întrucât una dintre probele de coprocultură a scos la iveală o infestare cu bacteria Schigella. „Au fost încălcate normele igienico-sanitare, iar suspendarea activităţii a fost făcută pentru un termen încă nedeterminat“, a declarat Constantin Dina, şeful DSP Constanţa. Încă mai sunt aşteptate buletinele de analize de la celelalte probe prelevate.

Perioada de incubaţie la această bacterie este curpinsă între 1 şi 7 zile, iar debutul este spontan, cu dureri abdominale, diaree, febră şi chiar vărsături. Transmiterea se face din cauza lipsei igienei corespunzătoare după ce se merge la toaletă, prin contact direct cu obiecte contaminate, prin consum de apă sau alimente contaminate. Reprezentanţii DSP aşteaptă rezultatele probelor recoltate şi de pe suprafeţele de lucru.

În momentul de faţă mai sunt internaţi doar 2 copii, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, la fel şi bucătăreasa de la grădiniţă, care, iniţial, a anunţat că este internată pentru reumatism. Defapt, prezenta aceleaşi simptome ca şi copiii: dureri abdominale, scaune diareice şi febră.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite