Misiune eșuată după cinci zile de căutări ale scafandrilor dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava militară Grigore Antipa a revenit ieri în port fără trupurile scafandrilor dispăruți Cristian Zarafu (38 de ani) şi Cătălin Ispas (26 de ani).

Operaţiunile de căutare ale celor doi scafandrii rămași pe fundul mării în ziua de 9 septembrie este acum în mâna colegilor lor: nava militară trimisă timp de cinci zile lângă epava Medy a revenit în dana militară, dar fără niciun rezultat.

Colegii scafandrilor dispăruţi în Marea Neagră: „Nu credem că mai sunt în viaţă!"

Rudele celor dispăruţi nu au primit nicio veste despre cercetările efectuate la patru mile de Cap Tuzla, acolo unde au fost văzuţi ultima dată cei doi tineri. „Am supravegheat căutările de la mal. Am stat cu ochii pe ei. Nu ne-au permis să urcăm la bord, nu ne-au dat nicio veste, nu ştim absolut nimic. Ne batem cu morile de vânt", a declarat Ştefan Zarafu, fratele lui Cristian Zarafu, pentru „Adevărul de Seară".

Doi scafandri au fost daţi dispăruţi în mare

Căutări internaţionale

Rudele victimelor au mers joi seară la Poliţia Port Constanţa şi au depus cereri în care solicită căutări internaţionale pentru scafandrii dispăruţi, măsură care nu s-a luat până acum. Solicitările le-au fost aprobate, au precizat surse din anchetă, şi se vor face demersurile necesare pentru a coopta forţele navale poliţieneşti ale ţărilor vecine în căutări.

Constanţa: Costum de scafandru găsit pe digul de nord din Mangalia

La acest moment autorităţile au renunţat la speranţa de a-i găsi pe cei doi în viaţă. Dispariţia scafandrilor este cercetată ca un caz de moarte violentă, au arătat aceleaşi surse.

Grup de ajutor

Demersurile pe hârtie nu ajută însă prea mult la cercetările efective pentru a-i găsi pe cei doi tineri. „Există un grup format din aproape 40 de colegi de-ai fratelui meu. Toţi sunt dispuşi să meargă, să coboare, să îi caute. Avem o ambarcaţiune la dispoziţie, un ONG ne-a oferit combustibilul însă nu se poate face nimic până luni. Nu am reuşit să obţinem autorizaţiile necesare de la port şi nu pot fi eliberate până luni din cauză că nu se lucrează", a declarat Ştefan Zarafu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite