Doi scafandri au fost daţi dispăruţi în mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi scafandri angajaţi ai firmei Hunter’s au dispărut joi seara în adâncul Mării Negre în timp ce încercau să realizeze o filmare la nava Medy, scufundată săptămâna trecută.

Cătălin Zarafu (38 de ani) şi Cătalin Valeriu Ispas (26 ani) au intrat în mare în jurul orei 17.00 şi nu au mai apărut la suprafaţă, în condiţiile în care buteliile cu oxigen puteau rezista maximum două ore.

Mai citeşte şi:

UPDATE VIDEO Scafandri dispăruţi în Marea Neagră. Nimeni nu îi mai caută!

O echipă de scafandri ai firmei Hunter's i-au căutat ieri pe cei doi, însă nu i-a găsit. Echipa de pe Cristal era formată din patru scafandri. „Ni s-a povestit că atunci când au văzut că nu mai ies, unul dintre primii scafandri a intrat să vadă ce se întâmplă. A căutat urmele de aer (bulele scoase de aparatele de oxigen), dar degeaba. Apoi a intrat şi al doilea", a declarat şeful Grupului de Scafandri ai Agenţiei Navale de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Dumitru Dumitraşcu.

Deşi alarma pe vas s-a dat în jurul orei 18.00, autorităţile au fost anunţate după ora 19.00. O navă a plecat imediat spre locul nenorocirii. „Erau valuri de trei metri. Nu puteam să ne apropiem, nu puteam să ne scufundăm", a declarat directorul ANSVOM, Ion Voicu. Acelaşi lucru s-a petrecut şi vineri dimineaţa: căutările au fost imposibile din cauza vântului.

Cazul este anchetat de Căpitănia Zonală Constanţa împreună cu un procuror. „Sunt daţi dispăruţi, atât", a declarat directorul Căpităniei Alexandru Mezei. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite