Mărturisirile lui Bojin, martorul crimelor din clanul Băhăian: „Mi-a spus că îi ţinea piciorul pe piept să se înece în sânge şi să moară mai repede“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Ion Bojin, a fost audiat ca martor principal în cazul crimelor pe care Sergiu Băhăian le-ar fi comis în judeţul Constanţa. Este vorba despre împejurările în care au fost ucişi Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan.

Moartea, banii şi evaziunea, reţeta clanului Băhăian

Bojin a povestit în faţa instanţei cum Valentin Şlepac i-a ucis la cererea lui Sergiu Băhăian pe Lucian Cernat şi Emilian Leonte. „Pe Cernat l-a omorât la Cernavodă. Ne întorceam de la Bucureşti către Constanţa şi pentru că Cernat tot cerea bani şi era nemulţumit, l-au aruncat peste balustradă, în Dunăre. Ameninţa că va spune totul Poliţiei. Cum va fi ucis s-a discutat chiar de faţă cu Cernat, dar era prea beat ca să-şi dea seama“, a povestit Bojin instanţei. Cei care l-au aruncat de pe podul de la Cernavodă au fost Valentin Şlepac şi Nicolae Mârşu. Bojin spune că a fost martor la tot, dar că el a stat lângă maşină. „Apoi au vrut să mă arunce pe mine, dar le-am promis că nu voi spune nimic“, a adăugat Bojin.

Reţeta Băhăian: formezi escroci, apoi îi ucizi

Ucis într-un depozit din Constanţa

Despre Emilian Leonte, Bojin spune că a fost ucis într-un depozit din zona industrială a oraşului Constanţa, după ce s-a arătat nemulţumit de faptul că nu i se dau mai mulţi bani să-şi cumpere o casă. „Şlepac l-a ademenit să vină la depozit şi îmi tot spunea să-i distrag atenţia lui Leonte, iar el să-i dea cu ciocanul în cap. I-am zis că-mi este frică, am ieşit afară, mi-am închis telefonul şi am fugit la gară. L-a scurt timp m-a prins Şlepac din urmă şi mi-a spus că l-a omorât pe Leonte, dându-i cu ciocanul în tâmplă, creştet şi gât. Mi-a spus că-i ţinea piciorul pe piept ca să se înece în sânge si să moară mai repede“, a spus Bojin.

Şi în cazul acestui omor, Bojin a spus instanţei că Sergiu Băhăian a comandat totul: „Şlepac l-a sunat pe Băhăian spunându-i că nu ştie ce să facă. Băhăian i-a zis: «Cum ai procedat cu Cernat, procedează şi cu el“.

Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton


Când s-a pus pământ, Ulezu se sufoca şi încerca să iasă

A treia victimă a fost Ionel Ulezu, care a avut aceeaşi soartă ca şi ceilalţi doi. Făcut patron peste noapte şi neplătit, Ulezu a ameninţat că se duce la poliţie. „Eu eram acasă, la Dumbrăveni, când a venit cu maşina Şlepac cu Ionel Ulezu şi cu Adrian Grigoraş. Ulezu era beat. Apoi ne-am dus la Măgura, unde fusese cumpărată casa de curând de către Şlepac. Noi am ieşit din maşină, iar Ulezu a rămas acolo. Şlepac a pisat nişte pastile, pe care le-a turnat în sticla de vin. Apoi a lăsat vinul cu patile lângă Ulezu“, a precizat martorul audiat. S-au dus să mănânce cireşe, după care s-au întors şi omorât pe Ulezu.

„Şlepac şi Grigoraş l-au tras de perciuni, să vadă dacă mişcă. Mi-au zis să aduc un ciţit, dar nu am vrut. Apoi, ei l-au luat de picioare, i-au răsucit gâtul şi l-au aruncat cu faţa în jos în groapa săpată cu două zile înainte. Au aruncat apoi pământ, pietroaie, apoi au turnat o placă de ciment şi au lăsat o caură de WC. Când s-a pus pământ, Ulezu se sufoca şi încerca să iasă“, a zis Bojin.

„Grigoraş i-a sucit gâtul lui Captalan“

La două săptămâni a fost ucis şi Petrică Captalan, pantron de firme fictive nemulţumit de banii primiţi de la Valentin Şlepac. „Şlepac i-a dat înainte suc cu diazepam. Îl luase somnul în maşină. În drum spre Măgura, Şlepac a oprit maşina să urineze Captalan. Atunci l-a lovit cu o bâtă în cap, după care Grigoraş a venit şi i-a sucit gâtul“, a mărturisit martorul. L-au urcat apoi în maşină şi i-au pus o pungă în cap, să nu păteze cu sânge maşina. „Groapa fusese săpată de cei doi pentru o antenă parabolică. În acea casă stăteau deja gemenii Piciog, cărora le promiseseră antenă. În realitate, era pentru Captalan groapa“, a apreciat Bojin.

Următorul termen este la 19 aprilie, ora 11.00, la Tribunalul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite