Mai multe nave de croazieră în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La terminalul de craziere al Portului Constanţa au sosit, anul trecut, 58 de nave de pasageri, cu 21.300 de turişti la bord. Anul acesta sunt aşteptate mai multe nave de croazieră de dimensiuni mari.

Numărul este în creştere comparativ cu 2009, când în Portul Constanţa au făcut escală 48 de nave, cu 15.000 de turişti la bord. Sezonul trecut a debutat la 3 aprilie şi s-a încheiat la 13 noiembrie, cu nava Viking Primadona.

Cea mai mare navă de croazieră a acostat în Portul Constanţa
Nava de croazieră Costa Mediterranea, pentru prima dată la Constanţa

„Din previziunile agenţilor de nave şi ale agenţiilor de turism, în 2011 numărul navelor maritime de croazieră va continua să crească, saltul fiind considerabil la traficul de nave de croazieră cu nave maritime de dimensiuni mari", a precizat Ioan Bălan, directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime (APM) Constanţa.

Costa Crociere, fidelă Portului Constanţa

În 2010, compania «Costa Crociere», una dintre cele mai importante la nivel mondial, a devenit client fidel al Portului Constanţa. „Navele companiei au fost printre cele mai spectaculoase din acest an, având capacităţi de peste 2.500 de turişti", a mai spus Ioan Bălan.

Nava din serialul Love Boat ajunge în Portul Constanţa

Numărul crescut de turişti se datorează faptului că APM Constanţa a diminuat tariful de pasager aplicat navelor maritime cu 50%, de la 5 la 2,5 euro.

„Prin reducerea tarifului, ne propunem să contribuim la creşterea atractivităţii Portului Constanţa şi să mărim traficul de nave de croazieră cu nave maritime de dimensiuni mari", a completat directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime (APM) Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite