Mădălina Manole, cea mai cântată la Festivalul Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Manole a fost preferata concurenților de la Interpretare de la Festivalul Mamaia. Două soliste în afirmare au ales piesele artistei considerând că muzica ei „li se potrivește“.

Festivalul „Mamaia“ la ultima ediţie?

Constanţa: Festivalul de muzică uşoară Mamaia va decerna astăzi marele premiu

Artiştii au cântat în faţa scaunelor goale la Mamaia

Constanţa: Paula Seling și Ovi aduc Eurovisionul la „Mamaia“

Cea de-a treia seară a festivalului de la Mamaia a continuat cu finaliştii celor două secţiuni: interpretare şi creaţie. Comparativ cu prima seară, când artiştii au cântat în faţa scaunelor goale, sâmbătă seară grădina de vară a fost plină.

Mulţi dintre cei prezenţi în sală au fost însă turişti şi nu localnici.
„Nu am mai intrat. Am stat pe o bancă, lângă teatru şi am ascultat. Preţurile la bilet sunt prea mari. Nici prestaţia concurenţilor nu a fost extraordinară. Mi-au plăcut însă piesele mai vechi ale compozitorilor Horia Moculescu şi Andreea Andrei, dar interpreţii nu au fost aleşi inspirat”, spune Anişoara, din Constanţa.

image

Sâmbătă seara, sala a fost plină, spre deosebire de primele zile de concurs.

Mihaela, de 22 de ani, din Braşov, a intrat la festival, dar a părăsit repede grădina de vară: „Îmi pare rău că am dat banii pe bilet. Tinerii interpreţi nu m-au impresionat. Mai mult ţipă decât cântă”.

Artişti de valoare

Aseară, pe scena Teatrului de Vară Soveja au interpretat cei 26 de finalişti ai secțiunilor Interpretare și Creație.

„Vocile sunt formidabile. La preselecţie au fost 53 soliști, dintre ei au fost aleşi cei mai buni şi aţi văzut finala. Sunt solişti buni. Mă aşteptam ca a doua piesă interpretată de ei să fie mai inspirat aleasă, dar aproape în toate cazurile i-au dezavantajat”, a declarat Titus Andrei, membru al juriului.

image

Titus Andrei, membru al juriului.

Două concurente au ales pentru finală piese ale Mădălinei Manole. Este vorba despre Cristina Vasiu cu melodia „Suflet gol“ și Rodica Tudor - „Tu n-ai avut curaj“.

Nu e ultima ediţie a festivalului

Cel puţin aşa se vede din afară. „Nu cred că este la ultima ediţie. Ar fi o tragedie Dacă anul acesta nu s-a oprit, e clar că va fi!”, a mai spus Titus Andrei. Şi tinerii interpreţi consideră că dispariţia festivalului ar aduce un deserviciu talentelor în curs de afirmare. „Eu ştiu că este cea de-a 40 ediţie, una aniversară, nu ştiu dacă este şi ultima. Eu sper să nu fie, să venim şi la Creaţie. Este o rampă de lansare, o ocazie foarte bună să te vadă un manager, un impresar, să te ajute să te lansezi”, a spus Cristina Vasiu.

O prezenţă „picantă”

O prezenţă care a atras privirile a fost Naomi. S-a aşezat chiar în faţa scenei, în rândul al doilea. A fredonat, a bătut din palme şi şi-a refăcut machiajul. Naomi nu s-a ferit să critice prestația celor care au urcat pe scenă. „La creaţie, singura piesă care a reuşit să-mi provoace lacrimi a fost cea a maestrului Moculescu. Dintre toţi soliştii, singura care mi-a plăcut este Lucia Dumitrescu. Şi dacă tot vorbim despre festival, aflat la cea de-a 40-a ediţie, hai să încercăm să-l întinerim. Mă aşteptam să fie mai selectivă ediţia”, a declarat Naomi.

image

Naomi a stat aproape de scenă.

Proaspăt întoarsă din Germania, a venit la Constanţa special pentru acest eveniment. „Îmi place foarte mult Nicoleta Matei, Corina Chiriac, dar nu m-a impresionat prestaţia ei de la ediţia trecută a festivalului şi este un alt motiv pentru care am părăsit concursul”, a spus Naomi.

„Din noua generaţie îmi place Lucia Dumitrescu, Nicoleta Matei, Andra şi într-un mod deosebit - Cătălina Toma. Nu am mai văzut artist care să depăşească aceste bariere. În rest avem doar ploi de talente, care nu ne spun nimic. Îmi mai spune ceva Cristina Bondoc, în rest - nimic!”, a conchis Naomi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite