Lumina sfântă a Învierii va fi adusă de la Ierusalim pe plaja Modern din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diseară, credincioşii merg la biserică pentru a primi sfânta lumină şi pentru a vestii lumii că Hristos a înviat. Preotul Eugen Tănăsescu susţine că Evanghelia lasă de înţeles că Hristos a înviat puţin după miezul nopţii, de aceea, la miezul nopţii, preoţii oferă sfânta lumină şi vestesc lumii că Hristos a înviat.

Semnificaţia luminii pe care o primesc enoriaşii puţin după miezul nopţii reprezentintă viaţa, dar şi puterea spirituală. Este, de asemenea, şi o lumină materială pe care o primim, precizează părintele Eugen Tănăsescu.

„Această lumină materială trebuie s-o primim în suflet, pentru ca viaţa noastră noatră să fie mai luminată, mai dreaptă, mai bună", arată preotul. El apreciază că în sufletul nostru este scrisă această destinaţie către lumină, tocmai de aceea trebuie să o primim.

Mulţi credincioşi au grijă ca lumina din noaptea Învierii să nu se stingă. Preotul Eugen Tănăsescu spune că oamenii apelează la acest gest inconştient, pentru a nu stinge lumina din el.

Sfaturi în noaptea de Înviere

Preoţii îi sfătuiesc pe credincioşi să nu se îmbulzească, să nu vocifereze şi să nu plece imediat după ce iau lumină. „Lumina este numai începutul slujbei, apoi începe liturghia, se desfăşoaă sfânta slujbă, iar spre dimineaţă sfinţim bucatele - pasca, cozonacii, ouăle, mielul", spune preotul.

Lumina sfântă de la Ierusalim, aducă de la Patriarhia Română, va fi oferită credincioşilor pe plaja Modern din Constanţa, acolo unde Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de înviere, sâmbătă, de la ora 23.45.

Citiţi mâine ce simbolizează bucatele de pe masa de Paşte!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite