Litoralul se topeşte! Peste 150.000 de turişti au venit la mare UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un weekend canicular pe litoral, cu temperaturi ce pot ajunge, la orele prânzului, la 34 grade Celsius. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Direcţia 5,Matteo,Compact,Corina cântă în cluburile de pe litoral. Vezi aici care sunt petrecerile din această seară

O caravană alegorică defilează în sudul litoralului. Invitaţie la o petrecere în aer liber

UPDATE

Peste 20.000 de turişti îşi petrec vacanţa în Costineşti. Primarul Traian Cristea, spune că de abia de săptămâna viitoare se poate vorbi despre vârf de sezon în staţiunea tineretului, odată cu terminarea examenelor naţionale.

În sudul litoralului se înregistrează cel mai mare grad de ocupare de la începutul sezonului. În Mangalia, Saturn, Jupiter, Venus, Cap Aurora, preţurile la cazare sunt chiar şi cu 20% mai mici decât în Mamaia şi Mamaia Nord. 

Drumurile spre staţiuni sunt împânzite de particulari care oferă cazare la pensiuni şi vile. O cameră poate ajunge la 80 de lei pe noapte în acest weekend, de trei ori mai ieftin decât la un hotel din Mamaia.

Totodată, este ultimul weekend cu tarife mai mici pe litoral. De pe 15 iulie preţurile la recepţie se vor majora din nou cu 30%. Doar vacanţele cumpărate prin agenţiile de turism vor scăpa de aceste majorări.

UPDATE

Staţiunea Mamaia a fost luată cu asalt de turişti încă de la primele ore ale dimineţii. Cu greu găseşti un loc de parcare, iar pe plajă este înghesuială. Sectoarele cu şezlonguri sunt de asemenea pline. Închirierea unui şezlong ajunge la 20 de lei sau chiar 50 de lei în dreptul hotelurilor de 4 şi 5 stele. Pentru a se răcori, unii turişti au aşezat şezlongurile direct în apă. Totodată, la mare căutare sunt sporturile nautice.



La ora prânzului, indicele de ultraviolete este de 8,8 la Constanţa şi de 8,7 la Mangalia. Cu toate acestea, turiştii au rămas pe plajă.

Pentru acest sfârşit de săptămână, meteorologii au emis o avertizare de caniculă. Temperaturile sunt ridicate, însă, potrivit ANM, briza mării mai domoleşte arşiţa. Apa mării se încălzeşte uşor, ajungând la 24 grade Celsius.

În staţiunile de pe litoral, gradul de ocupare este de peste 80%, cele mai căutate locuri de petrecere a vacanţei fiind Mamaia, Costineşti şi Vama Veche.

Plaja din Mamaia a fost şi astăzi plină.
Plaja Mamaia.
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite