Lectorul Alexandru Mincu: „Liliana este iubita mea cea adevărată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mincu a lipsit de la înmormântarea „Frumuşicăi de la 7“, care s-a sinucis de Ziua Îndrăgostiţilor din cauza lui. El vorbeşte deschis despre relaţia lor karmică.

Mama ei, Ştefania Urse, a ţinut să îi aşeze pe cap o diademă. Cu voce stinsă de durere, femeia îşi plângea fiica, acuzându-l neîncetat pe cel din cauza căreia ea s-a sinucis. „Este lipsă de bun simţ din partea lui că nu a venit la înmormântare. Putea să vină şi el aici, pentru că el a băgat-o în mormânt“, a declarat Costică Roşu (60 de ani), unchiul Elenei.

Au fost mesageri ai iubirii pentru celălalt

Singur în apartamentul său, Alexandru Mincu priveşte detaşat sinuciderea Lilianei, aşa cum îi spuneau toţi. Deşi spune că a încercat să contacteze familia, nu a fost la înmormântare pentru că ştia că nu este „dorit acolo“.

„Frumuşica de la 7", fără iubit pe ultimul drum

Se cunoşteau de mulţi ani, din studenţia ei, când amândoi erau implicaţi în relaţii cu prieteni de-ai celuilalt. Ea era extrem de populară, dar nefericită din cauza relaţiilor nepotrivite. Ea nu a reuşit să-şi întemeieze o familie, el nu a reuşit să-şi păstreze vreuna.

Lectorul Alexandru Mincu

Soarta i-a legat în mod extrem de ciudat şi fiecare a influenţat decisiv destinul celuilalt. Alexandru i l-a prezentat Lilianei pe Florin Dămăroiu, prietenul său, cu care Liliana a avut o relaţie de lungă durată, în care ea a suferit enorm. „O ştiam din `96, iar eu le-am făcut cunoştinţă ei şi lui Florin, fostul meu coleg de la Fizică, care obişnuia să vină în biroul meu“, relatează Alexandru. La rândul său, Liliana i-a făcut cunoştinţă lui Alexandru cu sora ei vitregă, Cătălina, cu care el avea să se însoare.

Urma să fie transferată la Bucureşti

Când s-au regăsit, erau deja afectaţi de relaţiile anterioare. Legătura lor a durat mai bine de un an, dar era foarte zbuciumată. Ea şi-ar fi dorit un copil, el avea deja doi din cele două căsnicii. Băiatul cel mare, Radu (20 de ani), student la Informatică în Bucureşti, le-a fost musafir în ultimele zile de viaţă ale Lilianei. Pe el l-a condus Alexandru la Bucureşti luni, lăsând-o singură de Ziua Îndrăgostiţilor.

Constanţa: „Frumuşica" a fost înmormântată cu diademă

Mincu spune că ea nu a vrut să vină cu ei şi a căutat diverse motive pentru a rămâne acasă. „Liliana a fost anunţată neoficial că în martie magazinul Marks & Spencer din Constanţa va fi închis şi angajaţii vor fi disponibilizaţi, dar ei i se va oferi un post echivalent în Bucureşti. De aceea au venit doi manageri din Bucureşti şi Iaşi pentru a prelua inventarul. Dar ea nu voia să plece. Şi în dimineaţa de luni, până la ora 10.22, şi-a căutat un job pe internet în Constanţa“, arată Mincu.

„Era obsedată de relaţia avută cu Cătălina“

Bărbatul acuză totodată familia iubitei sale. Spune că tentativele de sinucidere ale Lilianei nu sunt un secret pentru cei apropiaţi. „Ultima a avut loc la 7 octombrie 2010 şi am informat-o pe mama ei. Dar relaţiile lor era mai mult decât reci“. Mincu mai vorbeşte despre o tentativă de abuz sexual care ar fi fost suportată de Liliana din partea tatălui vitreg şi despre implicarea Cătălinei în filmele porno realizate de MISA.

„Fosta mea soţie a încercat să-mi inducă tehnica uitării, să nu mai fac cercetări despre implicarea ei în MISA. Eu am divorţat de ea când am aflat că este la MISA. Dar Liliana era obsedată de relaţia pe care am avut-o cu Cătălina. Spunea că sunt legat de Cătălina prin copil“.

„Simt cum mă trage“

În dimineaţa fatală, Liliana l-a sunat de două ori, dar n-au reuşit să comunice, iar a treia oară l-a întrebat: „Chiar nu-ţi pasă deloc?“, apoi legătura s-a întrerupt. Era cu jumătate de oră înainte să se sinucidă.

„Cred că era la geam şi se gândea ce să facă. Eu am sunat-o înapoi, dar n-a mai răspuns. Cu o săptămână înainte, îmi trimisese un mesaj: «Simt cum mă trage»“, mărturiseşte Alexandru Mincu, care o numeşte pe Liliana „iubita lui cea adevărată“. „Chiar am avertizat-o după acel mesaj, «Ai grijă ce faci data viitoare», i-am spus“, susţine Mincu.

El povesteşte că tentativele de suicid ale iubitei sale se înmulţiseră în ultima perioadă. „Deveniseră aproape săptămânale. Obişnuia să bea alcool în momentele de criză şi intra în starea disociată, avea dublă personalitate“, crede Mincu.

Cât despre biletul de adio, lectorul spune că este „metaforic“. „Luni dimineaţă, Liliana băuse 500 de mililitri de votcă, cred că între orele 11.00 şi 13.15“, explică el, adăugând că lupta pentru aflarea adevărului despre moartea iubitei sale va fi „cumplită“. „Miza este mult mai mare“, a mai spus el enigmatic.

„Cred că Liliana era însărcinată“

„Fără ea sunt golit de mângâierea sufletului“, a oftat Alexandru Mincu. Cei doi vorbiseră despre posibilitatea de a avea un copil. „Încerca foarte mult să rămână însărcinată. I-am spus că nu poate avea grijă de un copil, când ea nici de sine nu poate avea grijă“, a afirmat el.

Fără să dea amănunte sau să explice, Mincu lansează ultima ipoteză şocantă. „Cred că era însărcinată când şi-a luat viaţa“, şi-a exprimat el părerea. Necropsia Lilianei, însă, îl contrazice.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite