„Frumuşica de la 7“, fără iubit pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Liliana Hristodorescu (37 de ani), manager Marks & Spencer Constanţa, care s-a aruncat luni de la etaj, a fost înmormântată ieri. Lectorul universitar Alexandru Mincu (43 de ani), cel pe care Liliana l-a făcut responsabil pentru gestul ei dramatic, nu a asistat la funeralii.

„Frumuşica“ a fost înmormântată cu diademă

Doar câteva rude şi prieteni de familie au condus-o ieri, pe ultimul drum pe Elena Liliana Hristodorescu (37 de ani), managerul Marks & Spencer Constanţa, care s-a sinucis luni, de Ziua Îndrăgostiţilor. Fost manechin, absolventă a Facultăţii de Matematică, cea cunoscută drept „Frumuşica de la 7" urma să discute în acea zi avansarea profesională la Bucureşti. În loc să-şi facă planuri de carieră, ea s-a aruncat de la etajul 6 al blocului în care locuia cu iubitul ei, lectorul universitar Alexandru Mincu (43 de ani).

Mama Lilianei, Ştefania Urse, a ţinut să-i aşeze pe cap o diademă. Cu voce stinsă de durere, femeia îşi plângea fiica, acuzându-l neîncetat pe cel din cauza căreia s-a sinucis. „Este lipsă de bun-simţ din partea lui că n-a venit la înmormântare. Putea să vină şi el aici, pentru că el a băgat-o în mormânt", a declarat Costică Roşu (60 de ani), unchiul Lilianei.

Îşi dorea un copil

Singur în apartamentul său, Alexandru Mincu priveşte detaşat sinuciderea Lilianei. Lectorul are două divorţuri la activ. Relaţia cu Liliana dura de un an, dar era foarte zbuciumată. Liliana îşi dorea un copil, dar el avea deja doi din cele două căsnicii. Luni, Alexandru şi-a dus fiul cel mare la Bucureşti, lăsând-o pe Elena singură de Ziua Îndrăgostiţilor. Lectorul spune că ea n-a vrut să vină cu ei. „Liliana a fost anunţată neoficial că în martie magazinul Marks & Spencer din Constanţa va fi închis şi angajaţii vor fi disponibilizaţi, dar ei i se va oferi un post echivalent în Bucureşti. De aceea au venit doi manageri din Bucureşti şi Iaşi pentru a prelua inventarul. Dar ea nu voia să plece. Şi în dimineaţa de luni, până la ora 10.22, şi-a căutat un job pe internet în Constanţa", spune Alexandru Mincu.

Lectorul spune că tentativele de sinucidere ale Lilianei nu sunt un secret pentru cei apropiaţi. „Ultima a avut loc la 7 octombrie 2010 şi am informat-o pe mama ei. Dar relaţiile lor erau mai mult decât reci". Mincu mai vorbeşte despre o tentativă de abuz sexual care ar fi fost suportată de Liliana din partea tatălui vitreg.

„Simt cum mă trage"

În dimineaţa fatală, Liliana l-a sunat de două ori, dar n-au reuşit să comunice, iar a treia oară l-a întrebat: „Chiar nu-ţi pasă deloc?", apoi, legătura s-a întrerupt. „Cred că era la geam şi se gândea ce să facă. Eu am sunat-o înapoi, dar n-a mai răspuns. Cu o săptămână înainte îmi trimisese un mesaj: «Simt cum mă trage»", mărturiseşte Mincu, care o numeşte pe Liliana „iubita lui cea adevărată". Cât despre biletul de adio, lectorul spune că este „metaforic", fiind scris într-o stare „disociată". „Luni dimineaţă, Liliana băuse 500 de mililitri de votcă, cred că între orele 11.00 şi 13.15 ", explică Mincu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite