La Costinești, studenţii au protestat împotriva diplomelor inutile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a dat startul ieri unei manifestaţii inedite. Peste 150 de studenţi proveniți de la facultăți din toată ţara au participat la un marş şi au scandat lozinci precum „Noi suntem studenţi, nu suntem clienţi“ şi „Noi nu vrem să emigrăm, noi vrem să ne descurcăm“.

Scopul acțiunii a fost acela de a trage un semnal de alarmă asupra calităţii învăţământului superior şi a importanţei din ce în ce mai scăzute a diplomei de licență.

CITIŢI ŞI:

Absolvenţii de la "Spiru Haret" au dat în judecată Ministerul Educaţiei

„Vrem să spunem un NU hotărât hârtiilor fără valoare. Mi-am dat seama că după atâția ani de facultate nu știu aproape nimic. Am vrut să mă angajez, iar angajatorul mi-a demonstrat că tot ceea ce am învățat este inutil“, spune Alin Filimon (23 de ani), absolvent al Facultății de Inginerie Electronică din Suceava.

image

Anca Prisăcariu (21 de ani) este o proaspătă absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara. Tânăra spune că aşteptările de la instituţia de învăţământ i-au fost înşelate. „Am avut bursă de studiu şi bursă de excelenţă, dar nu simt că am învăţat nimic în timpul facultăţii. Cred că cei care ar trebui să aibă grijă de noi ne consideră un fel de produse care ies pe banda rulantă“, se arată indignată Anca.

Secretomanie şi furie la Universitatea "Spiru Haret"

Tinerii şi-au exprimat opiniile într-un mod original: au purta toci pe cap, au cântat „Gaudeamus igitur“ în stațiune şi au împărţit trecătorilor diplome cu titlul „Diplomă DEGEABA“. „Ca orice lucru din România și diplomele sunt degeaba. Sunt doar bucăţi de hârtie fără nicio valoare“, spune Relu Matei (28 de ani) din Sinaia.

image

„Nu suntem o marfă“


Prin acţiunile lor, studenţii au vrut să transmită un mesaj îngrijorător: diploma de absolvire nu mai relevă competenţele reale ale studentului. „Vrem ca studenţii să nu mai fie o marfă. Vrem să ni se ofere un mediu academic potrivit şi adaptat la cerinţele pieţei“, declară Cristina-Ramona Fiţ, Vicepreşedinte PR al ANOSR. Manifestaţia studenţilor a început în faţa complexului Corsa şi a continuat până în apropierea Obeliscului din Costineşti.

Studenţii ard diplome fără valoare la Costineşti

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite