Astăzi este ziua preşedintelui Traian Băsescu / Familia şi apropiaţii de la Constanţa îi transmit gânduri bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu împlineşte astăzi vârsta de 59 de ani. Familia şi apropiaţii de la Constanţa îi transmit gânduri bune.

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, nu ştie dacă va putea să-l felicite personal pe Traian Băsescu. „Totul depinde de programul lui Traian. Nici măcar nu ştiu dacă fratele meu ajunge în ţară şi nici nu ştiu dacă voi putea să-l felicit personal“, a spus fratele preşedintelui. Din acest motiv, Mircea Băsescu nu i-a cumpărat un cadou şi se mai gândeşte ce anume să-i ofere.

Citiţi şi:

Constanţa: Traian Băsescu îşi serbează ziua de naştere la exact o lună de la moartea mamei sale

Revoluţia şi Mineriada: 1.000 de oameni s-au împuşcat singuri! De ce a uitat Băsescu de dosare?

Traian Băsescu s-a întâlnit cu Emil Boc, după şedinţa de Guvern

Paul Brânză, directorul Autorităţii Navale Române, şi prieten încă din şcoală cu Traian Băsescu speră să poată măcar vorbi la telefon cu preşedintele. „Nu i-am cumpărat nimic. Probabil că am să încerc să-l sun în cursul zilei, dacă-mi va răspunde la telefon, sau am să-i dau un SMS. Şi dacă i-aş fi cumpărat un cadou, n-aş fi avut cum să ajung la Bucureşti ca să i-l duc“, a spus Paul Brânză.

Mircea Banias, senator de Constanţa şi preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, nu-i va duce nici el vreun cadou, nici în nume personal, nici în numele partidului pe care-l reprezintă. „Cred că o urare sinceră venită din suflet valorează mai mult decât orice i-am putea dărui. Sunt convins că familia lui i-a pregătit ceva special“, a spus Banias.

Şeful statului s-a născut în oraşul Murfatlar (fostul Basarabi), din judeţul Constanţa, la 4 noiembrie 1951. A absolvit Facultatea de Navigaţie, secţia Comercială, din cadrul Institutului de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa, promoţia 1976.

Carieră

Între anii 1976 şi 1981 a fost ofiţer maritim, gradele III, II şi I, pe nave de mare tonaj la NAVROM Constanţa.

Din 1981 şi până în 1987 a fost căpitan de cursă lungă pe navele Argeş, Crişana şi Biruinţa - Navă Amiral a Flotei Comerciale Române.

Devine şef al agenţiei NAVROM din Anvers în 1987 şi deţine această funcţie până în 1989. Continuă ca director general al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor din 1989 şi până în 1990.

Între 1990 şi 1991, Traian Băsescu este subsecretar de stat - şeful departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor, iar din 1991 şi până în 1992 este ministru la Ministerul Transporturilor. Din 1992 şi până în 1996, Băsescu a fost deputat în Parlamentul României.

În 1995 a absolvit cursurile avansate de management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat.

Timp de 4 ani, din 1996 şi până în 2000, Băsescu a fost ministru la Transporturi în guvernele Ciorbea, Vasile şi Isărescu.

Devine primar general al municipiului Bucureşti în 2000, iar din 20 decembrie 2004 este ales preşedinte al României, funcţie pe care o deţine până în prezent.

Actualul preşedinte este căsătorit cu Maria Băsescu şi are două fiice, Ioana şi Elena.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite