Surse PDL: Emil Boc a intenţionat să îşi dea demisia după aflarea deciziei Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, miercuri seară, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discuţie de aproximativ 30 de minute.

Emil Boc a vrut să îşi dea demisia dar a fost convins să renunţe de către unii colegi de partid, susţin surse din PDL. Se pare că acesta a fost şi unul din subiectele discutate la întâlnirea cu Traian Băsescu din această seară.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy susţine că, "în mod logic", unul dintre reprezentanţii PDL sau al Preşedinţiei la CC a decis că asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei este neconstituţională şi că el nu vede motive reale pentru ca Uniunea să rămână la guvernare în aceste condiţii.

Preşedintele a dorit ca vizita sa la sediul Guvernului să fie cât mai discretă, maşinile oficiale fiind parcate pe străzi din jurul clădirii Guvernului, şi nu în curtea instituţiei, relatează Mediafax.

Surse guvernamentale au declarat, că, aflat în Slovenia, şeful statului l-a sunat pe premierul Emil Boc, în timpul şedinţei de Guvern, pentru a-l întreba dacă în timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie, împreună cu reprezentanţii UDMR, privind procerdura ce trebuie urmată în cazul Legii Educaţiei, după decizia Curţii Constituţionale.

"Preşedintele, fiind plecat din ţară, a dorit să se intereseze direct de la premier despre stadiul Legii Educaţiei, iar şeful Guvernului l-a informat pe şeful statului că intenţionează ca săptămâna viitoare să aibă o întâlnire cu conducerea Senatului pentru a insista ca dezbaterile parlamentare pe Legea Educaţiei să nu mai fie tergiversate. Premierul va explica Senatului că Legea educaţiei trebuie adoptată rapid, astfel încât prevederile acesteia să se regăsească, sub aspect financiar, şi în proiectul bugetului pe 2011", au arătat sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite