Poveste de dragoste ca în filme: ultima declarație de iubire a soțului pentru alpinista moartă în Marele Canion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Elise Hociotă, în ziua nunții la Marele Canion
Ioana Elise Hociotă, în ziua nunții la Marele Canion

Ioana Hociotă, moartă în urmă cu o săptămână într-un accident petrecut în Marele Canion, a trăit cu pasiune fiecare moment și a murit încercând să-și ducă la îndeplinire ultimul vis. Soțul ei le-a destăinuit jurnaliștilor americani cum a cunoscut-o pe cea care a devenit iubirea vieții lui.

Povestea dintre tânăra imigrantă din Constanța Ioana Hociotă (24 de ani) și profesorul Andrew Holicross (46 de ani)  a fost una de iubire, trăită intens și cu pasiune, dar curmată de un accident pe care nimeni nu avea cum să îl prevadă.
„Ultimul lucru pe care Ioana Elise Hociotă l-a scris este că îi lipsește soțul ei, Andrew Holycross, profesor de biologie la Colegiul Mesa. «Mi-e dor de iubi», a scris în jurnalul ei în data de 24 februarie”, consemnează reporterul Azcentral, Laurie Merrill. O zi mai târziu s-a petrecut nefericitul accident: Ioana a căzut într-o râpă de 100 de metri.

Regina Marelui Canion, moartă la numai 24 de ani, a ajuns în State prin Loteria Vizelor


Tânăra era însoțită în expediția care i-a adus moartea de profesorul de matematică Mathias Kawski. Expediția urma să se termine în ziua de 18 Martie.
Intervievat la priveghi de, Andrew Holicross a fost de acord să spună povestea de dragoste care l-a legat de Ioana.

Iubirea lor, așa cum o povestește Andrew jurnaliștilor americani, este demnă de un roman.

Vis zdrobit de stâncile Marelui Canion. Alpinista Ioana Elise Hociotă a pierit la 24 de ani


„Era experimentată în alpinism. Nimeni nu ar fi putut anticipa ce s-a întâmplat. Ioana era un spirit liber. Era o bucătăreasă excelentă și îi plăceau filosofia, poezia, alpinismul alerga la maraton, juca tenis, călătoriile în ocean și yoga”, își începe profesorul destăinuirea.

Povestea lor a început la o țigară. ”Ne-am întâlnit la o reuniune a universității, în anul 2006. S-a așezat în așa fel încât să ni se intersecteze căile. M-a auzit cerând o țigară unui prieten și mi-a oferit-o ea. A fost dragoste la primul fum. Îmi amintesc că eram intrigat de aceasta fată strălucitoare, vivace ”, spune soțul.

Drama alpinistei Ioana Elise Hociotă: A murit acolo unde a trăit cea mai fericită zi din viața ei!


„I-am spus «Te iubesc» după câteva zile”. Câteva săptămâni profesorul și-a dus iubita în prima ei expediție pe Marele Canion, pe care nu îl mai văzuse până atunci. Ioana a trecut testul.
 „Am știut atunci că este potrivită pentru mine. Am dormit fără cort. A trebuit să se spele în râu. Nu s-a plâns nicio secundă”, își amintește el.
A cerut-o de soție în orașul iubirii. În anul 2009, Andrew a dus-o într-o excursie în Paris, iar acolo s-a așezat în genunchi și i-a oferit un inel.

Misterul morții alpinistei Ioana Elisa Hociotă: Ce s-a întâmplat în Marele Canion?

S-au căsătorit după doi ani, pe Marele Canion iar luna de miere au petrecut-o tot în expediție. „A fost nunta secolului. Ultima excursie împreună am făcut-o cu un weekend înainte să moară. Nu am fost atât de competitivi ca de obicei, pur și simplu ne-am simțit bine”, spune el. 

„Împărtășeam pasiunea pentru matematică și alpinism. Ioana a trăit pasionant, aproape te lăsa fără suflare. Era ca și cum încerca să trăiască o viață întreagă în câteva clipe”, spune Andrew despre tânăra sa soție.

Funeralii impresionante: Alpinista Ioana Elise Hociotă, condusă pe ultimul drum

Ioana Elise Hociotă a fost înmormântată ieri în Tempe, Arizona.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite