În judeţele Constanţa şi Tulcea a început lupta cu apele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii de la Apele Române, ajutaţi de autorităţile locale lucrează pentru a evita inundaţiile în mai multe localităţi din judeţele Tulcea şi Constanţa.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) monitorizează permanent cotele Dunării în judeţele Constanţa şi Tulcea şi verifică rezistenţa digurilor în faţa presiunii apelor.

IALOMIŢA: LOCALNICII DIN FETEŞTI EVACUAŢI DIN CALEA APELOR


Fluviul Dunărea, la intrarea în ţară, înregistrează astăzi un debit maxim de 13.100 de metri cubi pe secundă (mc/s), debit maxim care, potrivit hidrologilor, va scădea în zilele următoare.

„Pe sectorul administrat de ABADL, Dunărea înregistrează niveluri corespunzătoare fazei III de apărare, zonă îndiguită (echivalent cu depăşirea cotelor de pericol). Există o gardă de siguranţă la dig de circa 1 metru.

Digurile sunt ţinute sub observaţie şi echipele Apelor Române execută în acest moment intervenţii la diguri pentru menţinerea inflitraţiilor şi protejarea digurilor împotriva valurilor prin copertarea cu materiale geotextil şi folie absorbantă“, a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite